Milyen pozitív és negatív tapasztalataitok voltak németekkel?
Turizmus ágazatában dolgozom, a látogatók közül rengeteg a német nyelvet beszélők száma...
Nem igen fogadják el, ha valaki angol nyelven próbálna velük kommunikálni, bizalmatlanok a magyarokkal, némelyiknek igencsak lekezelő a stílusa.
Természetesen van kivétel.
Emlékszem egy kedves esetre, amikor egy középkorú nő a pultomon hagyta a pénztárcáját.
Amint tudtam, gyorsan utána szaladtam a tér másik végébe...egy 5 fős társaság volt vele...először nem nagyon akart reagálni, sem ő, sem a többiek, mégcsak rámpillantani sem voltak hajlandóak, amíg hozzájuk beszéltem.
Majd a nő szeme kikerekedett, amikor felismerte a tárcát, nem szólt semmit, miután mosolyogva odaadtam....nem vártam meg volna egyébként sem, mert rengeteg volt a vendég nálunk.
Majd ezután egy 20-25 perc múlva láttam, hogy jön a pulton irányába egy nagy doboz, minőségi csokoládéval...tudta, hogy nem beszélek németül, így tört angollal többször megköszönte, hogy visszaadtam a tulajdonát - ami természetes kellene hogy legyen - majd elköszönt.
Lehet, hogy vannak előítéleteik, de ahogy kirajzolódik az egyén a tömegből, sokan elgondolkodnak a saját személetük helyességén.
Nagyon hangosak. Ordíbálásnak hatott a beszélgetésük, pedig nekik gondolom az az alaphangszín meg fokozat. Magyarországon ennyire nem beszélünk hangosan.
A nyelvet amúgy utálom, de őszintén én Németországban is élnék inkább, mint itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!