Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen pozitív és negatív...

Milyen pozitív és negatív tapasztalataitok voltak németekkel?

Figyelt kérdés

aug. 25. 19:05
 1/9 anonim ***** válasza:
63%
Életemben 1-szer jártam Németországban (München) és azt tudom mondani, hogy semmivel sem különbek az emberek, mint itthon Budapesten. Ugyanúgy rohan mindenki, rengeteg az autó, rengeteg az ember.
aug. 25. 19:10
 2/9 anonim ***** válasza:
37%
Mogorva, indulatos emberek, akik ronda nyelvet beszélnek, és mindenféle furcsa tábort építenek.
aug. 25. 19:29
 3/9 Senior Séf ***** válasza:
100%
Lehet,hogy mostanra a sok migráns miatt változott a hangulat,de amikor én mentem ki (15 éve), meglepően nyugis volt a németek többsége. Érdekes volt pl a közlekedési morál. Ha elakadás volt, és egy kereszteződésben feltorlódtak a járművek, teljesen magától értetődő volt, a "fésű" elv. Tehát egy jármű az egyenesből, egy jármű a betorkolló útról ment tovább. Ugyanilyen meglepő volt,hogy senki sem tolta le az útról a 60-70nel poroszkáló öregeket.
aug. 25. 20:20
 4/9 anonim ***** válasza:
95%
Pozitív: már a '90-es években is előzékenyek voltak a zebrákon.
aug. 25. 21:21
 5/9 anonim ***** válasza:
88%
Most épp németekkel dolgozom és sajnos csak rosszat tudok elmondani róluk. Mindig nekik van igazuk, hiába magyarázod, hogy valami miért nem úgy kell legyen a leírások szerint, akkor is de, ha elrontanak valamit, egy elnézést vagy ilyesmi el nem hagyná a szájukat. Tényleg felsőbbrendűnek tartják magukat. Borzasztóan rugalmatlan a gondolkodásuk, már a debilitás szintjén. Van egy szabályrendszer (munkával kapcsolatos), amit vakon követnek, még akkor is, ha nem illeszthető egy adott helyzetre és a helyzet egyéni megítélést kívánna. Na, ilyenkor gondolkodni nem tudnak.
aug. 26. 04:58
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Turizmus ágazatában dolgozom, a látogatók közül rengeteg a német nyelvet beszélők száma...

Nem igen fogadják el, ha valaki angol nyelven próbálna velük kommunikálni, bizalmatlanok a magyarokkal, némelyiknek igencsak lekezelő a stílusa.

Természetesen van kivétel.

Emlékszem egy kedves esetre, amikor egy középkorú nő a pultomon hagyta a pénztárcáját.

Amint tudtam, gyorsan utána szaladtam a tér másik végébe...egy 5 fős társaság volt vele...először nem nagyon akart reagálni, sem ő, sem a többiek, mégcsak rámpillantani sem voltak hajlandóak, amíg hozzájuk beszéltem.

Majd a nő szeme kikerekedett, amikor felismerte a tárcát, nem szólt semmit, miután mosolyogva odaadtam....nem vártam meg volna egyébként sem, mert rengeteg volt a vendég nálunk.

Majd ezután egy 20-25 perc múlva láttam, hogy jön a pulton irányába egy nagy doboz, minőségi csokoládéval...tudta, hogy nem beszélek németül, így tört angollal többször megköszönte, hogy visszaadtam a tulajdonát - ami természetes kellene hogy legyen - majd elköszönt.

Lehet, hogy vannak előítéleteik, de ahogy kirajzolódik az egyén a tömegből, sokan elgondolkodnak a saját személetük helyességén.

aug. 26. 23:39
 7/9 anonim ***** válasza:
86%

Nagyon hangosak. Ordíbálásnak hatott a beszélgetésük, pedig nekik gondolom az az alaphangszín meg fokozat. Magyarországon ennyire nem beszélünk hangosan.

A nyelvet amúgy utálom, de őszintén én Németországban is élnék inkább, mint itt.

aug. 31. 01:44
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem alapvetően kedves emberek, de a vicceket nem értik. A többi nemzet a mindennapokba néha akarva akaratlanul is beszúr valami viccet, de a németek nem.
aug. 31. 14:09
 9/9 anonim ***** válasza:
68%
A férjem német, így elég sok némettel volt már dolgom. A munkában nem ismernek tréfát. Precízek, maximálisták, szabálykövetőek, lelkiismeretesek, de nem túl rugalmasak. Mint kb. egy aspergeres. Rendszerető népség. Meg lehet nézni Ausztriát, Németországot vagy akár egy svábok lakta falut, hogy mennyire tiszta és rendezett. Általában szeretik a sört és a focit, mint a magyarok. Rántott húst, kolbászt és sok hasonlót kajálnak. Nagyrészt katolikusak vagy evangélikusak. München környékén több a nacionalista.
szept. 18. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!