Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha megy hozzátok valaki...

Ha megy hozzátok valaki szoktátok étellel itallal kínálni ?

Figyelt kérdés
aug. 25. 18:05
 1/10 anonim ***** válasza:
76%
Az apropó függvénye.
aug. 25. 18:07
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Itallal mindig, illetve ha van otthon valami keksz/ropi vagy egyéb nasi akkor azzal is.
aug. 25. 18:10
 3/10 Metionin ***** válasza:
100%
Víz, kv meg tea amivel tudok kínálni, más nincs itthon. De egy kezemen meg tudom számolni, hányan jártak nálunk az elmúlt 4 évben, nem vagyunk ilyen vendégelősök. Külső helyszíneken találkozunk inkább másokkal.
aug. 25. 18:44
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha megbeszélt vendégeskedés, akkor étellel, ami általában házikészítésű süti, vagy kisebb falatkák, illetve többféle itallal szoktuk őket kínálni. Alkoholt alig iszik valaki azok közül, akikkel így összejárunk, de rostos és szénsavas üdítőket szeretik, így azokból veszünk nekik.

Olyan elvétve van csak, hogy valaki felhív minket, hogy x perc és hoznának lekvárt, házi gyümölcsöt, vagy valamit, de őket is fel szoktuk hívni. Csak ilyenkor ugye felkészületlenek vagyunk, így nem igazán van mivel kínálni őket. Jó, kávé, tea, víz mindig van itthon, de ropogtatnivaló pl. mostanában aligha. Ilyenkor is kínáljuk őket, de lényegesen kevesebből tudunk csak.

aug. 25. 18:51
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen. Víz, kávé, tea, szörp, gyümölcslé általában van itthon. Seperc alatt tudunk rittyenteni kisebb terülj - terülj asztalkámot, és elég sokszor is jönnek hozzánk. Kis tálkákba sótlan magok, felvágott, sajt, kolbász, zöldség, lekvár, kenyér, vaj, tejfölbe valami szósz, nagyon egyszerűen készíthető mártogatós, süti, keksz is mindig rendelkezésre áll, feldarabolt csoki, abrosz, egy váza virág, ennek az összedobása úgy 10 perc. Még sosem volt olyan, hogy éheztek vagy szomjaztak volna a vendégeink.
aug. 25. 19:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem jön. Olyan életvitelt élek, hogy nem látok vendégül senkit.
aug. 25. 20:39
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Max innivalóval, enni tud mindenki otthon és általában beszélgetni jönnek át a barátaim, nem zabálni. Ha alkoholos találkozó van, akkor én is veszek valami sós nasit meg ők is hoznak általában, ennyi.
aug. 25. 20:43
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, úgy beszéltük-e meg hogy enni-inni jön-e. Ha nincs megbeszélve előre, akkor vízzel tudok szolgálni.
aug. 26. 09:49
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk max szökőévente egyszer van, hogy csak úgy beugrik valaki ismerős, akkor max szörp szódával a választék.

Ha én hívom el egy kávéra, akkor kávé, süti, üdítő. Ha tesóm jön ebédre (egy évben egyszer, külföldről), akkor terülj asztalkám.

aug. 26. 09:52
 10/10 anonim ***** válasza:
46%
Igen. Megengedhetem magamnak. Mindegy ki érkezik, mindig meg tudom kínálni étellel. Gyerekkoromban szegények voltunk, saját ételünkre se tellett mindig. Vendégeket ezért étkezési időben szándékosan nem is fogadtunk. Szerencsére mára nem okoz problémát plusz pár főre ételt biztosítani.
aug. 26. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!