Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy néz ki egy gimnáziumi...

Hogy néz ki egy gimnáziumi matek pótvizsga?

Figyelt kérdés

27.-én fogok matekból vizsgázni, természetesen tanultam rá, gyakoroltam. De eléggé aggódom, hogy hogy fog kinézni, mennyien leszünk, hány percet kapunk, le osztályozzák vagy sem. :s

4 anyagot kellett csak tanulni, a matek tanár ennyit mondott, de ugye nem lesz nagyon sok feladat? És kell szóbelizni? Mert szabályokat meg ilyesmiket nagyon rosszul mondanék el, írásban sokkal könnyebben tudok dolgozni...

És ki kell rá öltözni, vagy mehetek átlagos ruhába?

aug. 25. 02:30
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Egyébként még ami miatt aggódom, hogy félek hogy pont aznapra jön meg a mensim, és első napon nagyon szarul szoktam lenni, hányok is időnként a fájdalomtól hiába veszek be fájdalom csillapítót...ha azon a napon ez miatt nem mennék be, másnap még megírhatom, vagy automatikusan megbukok ha nem megyek be? :(
aug. 25. 02:40
 2/12 anonim ***** válasza:
83%

Iskolánként eltérő a pótvizsga menete, ami fix az az írásbeli vizsga. Azt vagy a te matektanárod vagy több matektanár az iskolából állította össze. A feladatok is attól függnek hogy mit tettek bele. 45 perced van rá. Ha jól sikerül, pl ha egy biztos kettes akkor nem kell szóbelizni.

Ha mégis úgy alakul hogy az írásbeli iszonyat gyenge lett akkor a 3 tagú vizsgabizotság kiválaszt a feladatsorból egy feladatot és azt kell előttük szóba megoldani, de abba bele segítenek.

Nálunk így volt (a többiek elmondasa szerint) és szerintem általánosságban így van, de mint írtam iskola váltogatja. Az iskolának kellett volna tájékoztatni a vizsga menetéről amikor megkaptad az időpontot.

Én amit hallottam az az hogy a tanárok általában szeretnék ha sikerülne a diáknak a vizsga, megnyúzzák a kettesért. Ha látják rajtad hogy készültél akkor rendesek.

És ha tényleg készültél akkor legalább egy kettest össze tudsz hozni. Gondolom itt már csak az a cél hogy görbüljön.

Az eredmény úgy van kihírdetve hogy az írásbelivel ha kész vagy akkor azt kijavítják, általában mindenkit odahívnak egyessével hogy beszéljenek vele egy kicsit a feladatokról, ilyenkor van esélyed javítani szóban ha rendesek, utána mikor mindenki végigjárta ezt, mindenkit kiküldenek. Ekkor vitatják meg az eredményt.

Utána behívnak és egyesével névvel együtt felolvasássák az eredményt.

Szóval kB 3-4 órán belül túl vagy az egészen.

Viszont, a feladatok általában tanulóbarátok, nem a legnehezebb szint. Ha tanultál nem lesz gond. Fog az görbülni.

Ha nem mész be az automatikus bukás. Sajnálom hogy pont így esik a mensid de mindenképp jelenj meg. Nem fogadnak el semmi kifogást, főleg nem így az utolsó pillanatban.

Sok sikert a vizsgádhoz.😊🙌🤞

aug. 25. 02:54
 3/12 anonim ***** válasza:

Az hogy mennyien lesztek az nem számít. Nyilván minnel többen annál több dolgozatot kell kijavítani de úgy annyira nem befolyásoló tényező. Max ha kijöttök megtudjátok beszélni a feladatokat.

45 perc, bár ebbe nem vagyok biztos, de minimum ennyi. Max 60 perc. De lehet hogy 45 perc de kaptok egy kis ráadást.

Hogy hány feladat lesz azt nem szokták elmondani, de általában témakörönként egy. Arról remélem kaptál infót hogy milyen témakörökből készülj. Mivel itt négy van én számítanék alfeladatokra is (a, b, c)

A végén hirdetik ki az osztályzatot névvel, az amit ott hallasz kerül q bizonyítványba.

Ne utcaiba menj, van ahol ezt rossz néven veszik. Elegánsan, fekete fehérbe jelenj meg. Az is jó amibe az évnyitóra mennél. A biztonság kedvéért tedd el q suli sálat is. Majdnem hogy biztos hogy nem kell de legyen azért ott.

Személyi irataid, víz, valami harapnivaló, zsebkendő legyen nálad. Gyógyszer is ha görcsölős vagy. Tollat vigyél, akár többet is.

aug. 25. 03:03
 4/12 anonim ***** válasza:
50%

Ha szóbeli tetelsort nem kaptál akkor esélyes hogy a hibásan megoldott feladatokra fognak rákérdezni, együtt próbáljátok majd megoldani. Ha látják hogy próbálkozol és rávezwtéssel megy akkor nem lesz gond.

Azért mondjuk egy pitagorasz, másodfokú egyenlet, sín cos stb, képlete menjen. Vagy az ami a feladat megoldáshoz is kell, ami a függvény táblába is van.

aug. 25. 03:09
 5/12 A kérdező kommentje:

2, köszönöm szépen hogy ilyen hosszú választ írtál, és nagyon cuki vagy hogy sok sikert kívántál! ^^ <3

"Az iskolának kellett volna tájékoztatni a vizsga menetéről amikor megkaptad az időpontot."

Sajnos semmiről nem tájékoztattak, matek tanár is elég későn írta meg a vizsga témáit, és nem mondtak semmi infót, hogy melyik terembe kell menni, hány perces lesz, stb...

"És ha tényleg készültél akkor legalább egy kettest össze tudsz hozni. Gondolom itt már csak az a cél hogy görbüljön."

Persze készültem, eléggé jól és gyorsan is oldom meg a feladatokat. :)

"Szóval kB 3-4 órán belül túl vagy az egészen."

Oh az rengeteg, azt gondoltam megírom, mehetek is haza :s nem lehet addig kimenni, vagy ha nagyon rosszul leszek, akkor nem engednek haza ilyenkor? Esetleg így is automatikus bukás?

"Ha nem mész be az automatikus bukás. Sajnálom hogy pont így esik a mensid de mindenképp jelenj meg. Nem fogadnak el semmi kifogást, főleg nem így az utolsó pillanatban."

Rendben, köszi hogy mondod, akkor mindenképp kibírom! Csak engedjenek haza utána egyből :s

aug. 25. 03:14
 6/12 A kérdező kommentje:

3, "Max ha kijöttök megtudjátok beszélni a feladatokat."

Haha, én nem igen jövök ki jól a többiekkel a sulimban, szóval ez nem opció, de fő a pozitivitás😅

"Arról remélem kaptál infót hogy milyen témakörökből készülj. Mivel itt négy van én számítanék alfeladatokra is (a, b, c)"

Igen, viszonylag könnyűeket írt a tanár, és az alfeladatokra is felvagyok készűlve! :)

Köszi a tanácsot hogy mibe menjek. Suli sálunk nincsen, de akkor ki öltözöm valami csinibb szerkóba :D

"Személyi irataid, víz, valami harapnivaló, zsebkendő legyen nálad. Gyógyszer is ha görcsölős vagy. Tollat vigyél, akár többet is."

Ah köszönöm, ezekre is figyelek☺️

aug. 25. 03:21
 7/12 anonim ***** válasza:
73%

Az írásbelire maradnod kell az fix, utána amíg javítják kimehetsz a mosdóba vagy az udvarra. Ha azt mondják hogy lesz egy kis elbeshelgetés q feladatok végett akkor azon is muszáj maradnod mivel a vizsga része.

Ha nagyon menned kell, akkor az eredmény hirdetés amiről mehetsz. De az meg pont a lényeg. És az viszonylag hamar is megvan.

De amikor nem a termében vagy akkor lemehwtsz az udvarra vagy valami (mondjuk ezt azért kérdezd meg)

Az amúgy hogy miylen hosszú lesz az attól függ hogy hányan vagytok. Sokan buktak az évfolyamodból? Mert csak azokkal leszel együtt.

Ha pl csak 3-4 ember bukott akkor 3 óra alatt túl is vagy rajta. Az hamar lezavarják, ha kB 9-10 na az hosszú lesz a szóbeli miatt.

De az is attól függ hogy milyen az írásbeli. Ha nagyon gyenge akkor sokáig feletetnek hogy legalább egy kettes összejöjjön. Ha a kettes biztos az írásbeli akkor hamar lezargatják a szóbelit.

Szóval én a helyedben végig várnám akármilyen hosszú is. Nem délután telefonálnék be hogy na mizu, addig meg idegeskedek hogy megvan e.

Bár az is lehet hogy kijelentik hogy senki sem mehet el az eredményhirdetésig. Ha szigorú az iskolád esélyes. De a legbiztosabb ha megkérdezed ott a tanárokat.

aug. 25. 03:24
 8/12 anonim ***** válasza:

Nálunk csak írásbeli volt, minden témakörből (amit abban az évben vettünk) egy feladat. Szóbeli nem volt. 45 perc volt rá ha jól emlékszem, ünneplő nem kellett. Olyan volt, mint egy sima témazáró.

De ez iskolától is függ.

aug. 25. 09:27
 9/12 valaki : ***** válasza:
100%

Szia

Én tanár vagyok (nem matek)

Először is, nyugi. Nem te vagy az első, nem is az utolsó, akit megrántottak matekból. Még jó is ez, mert akkor ezek szerint nem tudtad, de most foglalkoztál vele, szóval biztosan jobban megy. Képzeld, anyukám is megbukott régen matekból, utána meg végig 3-as volt, 3-asra is érettségizett :))

A technikai része, mindenképp ünneplő. A cipőd is legyen szép, mert egyes idős tanárok zokon veszik, ha nem öltözöl megfelelően.

Utána mész, és megírod. Ahol én tanítok, ott az a szóbeli, hogy elmagyarázod, pár feladatról, hogy csináltad. Utána, miután kijavították, a többi harcossal együtt behívnak, elmondják az eredményt, esetleg tesznek észrevételt (pl. nézd át a másodfokú egyenleteket).

És elárulok egy kulisszatitkot: a tanárok azt akarják, hogy átmenj :))) Minden tanár kudarcnak éli ám meg, ha valaki megbukik. Mindenki azon lesz, hogy segítsen, de persze ahhoz neked is kell produkálnod.

Pár tipp:

Este aludj időben, csinálj valami vidámat. Már ne foglalkozz matekkal semmi esetre sem.

Aztán mondd el magadnak, hogy te megtetted, amit lehetett és mostmár nem rajtad múlik.

És gondolj egyszer a legrosszabb esetre. Ha nem sikerül? A Föld továbbra is forogni fog, ugyanúgy ott lesznek a barátaid, családod. Valószínű ki se tagadnak. Nem ez a cél, de egyszer nézd át a legrosszabb lehetőséget, mert onnantól már nem fogsz félni.

Dobj be egy kis csokit előtte, vigyél felszerelést. Négyjegyűt, vonalzót, számológépet, stb.

Ha elakadsz, ne pánikolj! Írj le mindent. Mondtam, a tanár veled van, az a legrosszabb, amit tehetsz, hogy bepánikolsz és neki sem kezdesz.

Szóval: vedd be szépen a "leszarom tablettát", menj oda bátran, és menj át matekból!!! :)))

Sok sikert!

aug. 25. 15:03
 10/12 anonim ***** válasza:
Az a tanár tudja megmondani, amelyik meghúzott.
aug. 26. 05:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!