Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kotyogós kávéfőző lehet...

Kotyogós kávéfőző lehet indukciós főzőlapra tenni?

Figyelt kérdés
Mert ami vasból van az elvileg működik de az a bajom hogy az indukciós túl nagy a nyomás és úgymond felrobban a kávéfőző ráesik a főzőlapra akkor az össze törik és nagyon drága az enyém...Merjek vagy ne kipróbálni?
aug. 24. 22:31
 1/7 anonim ***** válasza:
73%

Indukcióson nincsenek fokozatok vagy mi? Sosem értettem ezt az indukciós mániát. Nekem sima elektromos főzőlapom van, nem gyullad fel, eleve nem hagyok rajta semmit ha nem vagyok itthon, de néha van, hogy a macska sokáig ücsörög rajta és felismeri, hogy valami nem stimmel és bekapcsol magától a gyerekzár.

Ezen használtunk kotyogóst, minden oké volt.

aug. 24. 23:16
 2/7 anonim ***** válasza:

[link]

itt pl lehet, de nézd a sajátodat

aug. 25. 00:19
 3/7 anonim ***** válasza:
1 mert magátol is bekapcsol? Vagy miert ne hagyhatnál rajta bármit?
aug. 25. 00:47
 4/7 anonim ***** válasza:
3# A gombok érintősek, tehát technikailag be tudna kapcsolni magától, ha véletlenül rajtahagysz úgy valamit, ami a bekapcsoló felülettel is érintkezik. Vagy mondom, amikor a macska végigsétál rajta meg ott dekkol. Vagy ha lenne egy kisgyerek, aki már pont feléri a konyhapultot és végigkapaszkodik rajta és közben benyomja. Nem tudom pontosan, nem figyeltem még meg a logikát, de néha bekapcsol a gyerekzár, máskor meg simán csak sípol, hogy valami van rajta. (A bekapcsoló felületen.) De nyilván rajta lehet hagyni az edényeket főzés után amíg hűlnek, csak ha nem vagyok itthon akkor nem tárolónak használom, ennyi.
aug. 25. 08:42
 5/7 A kérdező kommentje:
Én arra gondoltam hogy amikor felrakom a kávét főni akkor forr és a nagy nyomástól felszáll?
aug. 25. 10:22
 6/7 anonim ***** válasza:

A lábasokon fazekakon is az alján van jelzés, hogy ezekre rá lehet e tenni.

A kotyogóson nincs mert ugye régi.

Rá kell keresni a gyártónál.

aug. 25. 14:10
 7/7 anonim válasza:

Az a kotyogós használható indukcióson, aminek mágnesezhető az alja. A rozsdamentes acél is vas, de a legtöbbjük nem mágnesezhető, így indukcióson nem használható, szóval önmagában a "vas" kitétel kevés.

Felrobbanni akkor fog, ha felrobbantod. Ha helyesen használod, akkor nincs ilyen veszély. A helyes használatról pedig jó youtube videók vannak.

A főzőlapon használt fokozat függ a főzőlap tipusától. Nekem a Lidlis Silvercrest-nél a 3-as vált be, a beépített Bosch-nál meg a 7-es. De mindkét esetben igaz, hogy nincs 1 percig sem a kávéfőző a főzőlapon, mert nem ott forraljuk fel a vizet, hanem eleve forróvizet kell tenni a kotyogósba, így másodperceken belül elkezd kifolyni, a lefolyás pedig 20-30 másodperc.

okt. 15. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!