Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ezt nem kéne előre jelezni?

Ezt nem kéne előre jelezni?

Figyelt kérdés

Itthon vagyok home officeban, ezt a szomszédok is tudják. Az előbb kimentem a teraszra valamiért és látom, hogy nagy faágak vannak a kertünkben. Odamentem és akkor láttam, hogy a szomszéd fent van a fán és vágja az ágakat a diófájáról.

Ezt nem kéne előre jelezni nekünk? Nem azzal van a bajom, hogy össze kell majd szednem és hátravinni a komposztba, hanem hogy szó nélkül nekiáll és hullik be hozzánk úgy, hogy azt sem tudja, esetleg ott állok vagy van ott valami bútor, aminek baja lehet.

aug. 21. 13:34
 1/8 anonim ***** válasza:
25%
Hat de, szolnia kellett volna, mert ez kb a birtokhaboritast is kimeriti.
aug. 21. 13:46
 2/8 anonim válasza:
32%

Kedves kérdező!

Ha a szomszédod saját diófáján vágja az ágakat, akkor nem kell szólnia vagy előre jeleznie semmiről sem.

Remélhetőleg a fa metszése előtt esetleg benézett a kérdező kertjébe nincs-e ott valami amiben kárt tenne és így állt neki vágni.

Később a lehullott ágakról illene csak szólni vagy legalább felajánlani az ágak összeszedéséhez a segítségét.

aug. 21. 13:52
 3/8 anonim ***** válasza:
14%

"azt sem tudja, esetleg ott állok vagy van ott valami bútor, aminek baja lehet"

Odanéz, amikor vágni kezdi. Erre nem gondoltál, kis oktondi kötekedő, ugye?

aug. 21. 14:10
 4/8 anonim ***** válasza:
62%
A jogszabályt nem ismerem, de az biztos hogy bunkóság szó nélkül telekrni valakinek a kertjét hulladékkal.
aug. 21. 14:17
 5/8 anonim ***** válasza:
34%

A saját szeme nem elég? Meg kell kérdeznie tőled, hogy ott vagy-e?

Nyilván, ha van kerítés és nem tud önállóan átjárni összegyűjteni a lehullott ágat akkor egyeztetni érdemes lenne, hogy mikor juthat be. De csak azért bejelenteni, hogy dolgozik a kertjében, mert te HO-ban vagy, kicsit túlzás

aug. 21. 14:34
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem azt kell bejelentenie, hogy dolgozik a kertjében, hanem hogy nyilván ő is látja, hullik be hozzánk a faág. Nálam alap lenne, hogy ilyen esetben előre szólok, hogy figyelj, ezt fogom csinálni, számíts rá. Sőt, lehet, hogy én vagyok túl figyelmes, de míg panelben laktunk, előre szóltam, hogy felújítást fogunk végezni, majd felújítás után becsengettem az összes alsó szomszédhoz, hogy szívesen letakarítom a párkányát, ha koszos lett az ablakcserénk miatt.
aug. 21. 14:44
 7/8 anonim ***** válasza:
32%

#6: Azért egy panelos egész napos fúrás faragás nem ugyanaz a kategória, mint levágni pár ágat a kertben. Amit ugye csak azért vettél észre, mert bámészkodtál kifelé éppen.

Ahogy írtam, szólhatna előre, hogy el szeretné takarítani az ágakat, de igazából ez a törvényi kötelessége. Nem kellene különösebb feneket keríteni ennek

aug. 21. 14:47
 8/8 A kérdező kommentje:

"Amit ugye csak azért vettél észre, mert bámészkodtál kifelé éppen."

Bocsáss meg, hogy ki mertem menni a saját teraszunkra és észrevettem, hogy nagy ágak vannak mellette. És itt nem arról van szó, hogy hanggal jár, amit csinál, egyáltalán nem zavar, hanem az elv, hogy ha tudja nagyon jól, hogy hozzánk fog áthullani, amit levág (nem egy-két falevélről van szó, hanem nagy ágakról) akkor szerintem megejthetne annyit, hogy figyelj, erre számíts. Semmi egyebet nem várnék el, azt sem teszem szóvá soha, hogy a fél fa átlóg hozzánk és szedegetem a diót meg a faleveleket, mert nem esik nehezemre, nem az a fajta vagyok, aki mindenbe beleköt. Egyszerűen én ezt másként csinálnám, de ezek szerint én vagyok túl körülményes, ha ezt elvárhatónak tartom.

aug. 21. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!