Gáz ha angoltanárként végzek és még bőven van mit csiszolni az angolomon?
"#4: a diákok minden sz*rba belekötnek, és mindig azzal példáloznak majd, hogy "de abban a Doja Cat számban úgy van...", vagy hogy ismerőse kint él x éve, és ő úgy mondja stb., szóval a tanár tudja rosszul. Tapasztalat."
És legtöbb esetben jogosan kötnek bele.
A legtöbb magyar angoltanár egyszerűen pocsék, azért pocsék, mert könyvből tanulták a nyelvet, nem tudják, igazából hogy beszélik és mereven ragaszkodik a szabályokhoz.
Felsőfokon beszélek már, és mostani angoltanárom az első, akinek nincs durva kiejtési/nyelvtani hibája (Angliában élt), de még ő is meg akarta magyarázni, hogy az, amit angol/amerikai embertől hallottam, az rossz.
A régi angoltanáraim anno meg annyira szánalmasak voltak, hogy inkább hagyjuk is.
Nem tudom, van-e értelme egyáltalán olyan angoltanárhoz járni, aki nem élt angol nyelvterületen, vagy nem anyanyelvi beszélő. Az átlag angolangoltanár max. felkészít középfokúra, azt kész.
A kérdésre válaszolva: igen, sajnos tényleg gáz. Így is rengeteg csapnivaló angoltanár van az országban, akiknek még a kiejtése is hulladék és teljesen máshogy beszélnek, mint egy angol anyanyelvű. Nem biztos, h kell még egy.
"Teljesen mindegy a sok szerencsétlen úgysem tőled fogja megtanulni az idegennyelvet, én még nem hallottam olyan rólakit az iskolában tényleg tisztességesen megtanítottak volna"
Ez mondjuk igaz.
Néhány jobb gimi kivételével tényleg elég ritka, h vki iskolában tanul meg jól angolul. Nem is nagyon tudnék mondani ilyen embert így hirtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!