Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Vak felhasználók, hogyan...

Vak felhasználók, hogyan használjátok az oldalt?

Figyelt kérdés
Felolvastatjátok a programmal a megjelenő friss kérdéseket, vagy kerestek is? Hogy találtok rá a kérdésekre?

aug. 18. 22:31
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem melyikre irányul a kérdésed.

Hogy hogy lehet vakon használni az oldalt, vagy egyéni szokásainkra.

Ha az első, akkor: Billentyűparancsokkal lehet használni a képernyőolvasót. Egy billentyűvel lehet ugrálni a címsorokon, másik billentyűvel a linkeken, van amivel a szerkesztőmezőt lehet megtalálni...

A kategóriák nevei és a kérdések címsorokként vannak programozva, a meg nem nyitott kérdések meg nem kell mondanom... :)

A másodikra pedig a válasz: én személy szerint első sorban a megszokott kategóriákat nézem át, ritkábban másikokba is benézek, még ritkábban pedig a főoldalon lévő kérdéseken megyek végig.

aug. 18. 23:15
 2/4 anonim ***** válasza:
Első vagyok még. Szeretem az oldalt olyan szempontból, hogy képernyőolvasóval nagyon könnyen lehet használni. A szavazások eredményét nem lehet látni meg a válaszolók pipáit kinek mennyi van. De ezek nem is annyira lényeges információk. Ezeket leszámítva teljesen akadálymentesen hozzá lehet férni minden funkciójához az oldalnak. Korábban félve is olvastam minden újítással kapcsolatos felvetést. Ma már nem tartok az ilyenektől, mert nem nagy esély van arra, hogy ehhez az oldalhoz még hozzá fognak nyúlni.
aug. 18. 23:21
 3/4 anonim ***** válasza:

Én ismerek vak informatikust. Olyan programot használ ami felolvassa nekik a szöveget ha az egérrel rámennek. E mellett ő tudja a billentyűzeten hogy melyik betű hol van és egyebek. Plusz vakon is lazán be tud videokártyát rakni a számítógépbe, kábeleket összerakni stb.

Szóval vakok is ugyanúgy tudják használni ezt az oldalt mint mi.

aug. 19. 11:18
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Az egeret nem tudjuk használni, helyette billentyűparancsokat használunk.

A nyilakkal megyek a sorokon, a program olvassa a szöveget, tehát nem úgy kell elképzelni, hogy "elejétől a végéig, egyszerre" történik olvastatás, hanem célirányosan.

szept. 16. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!