Vak felhasználók, hogyan használjátok az oldalt?
Nem igazán értem melyikre irányul a kérdésed.
Hogy hogy lehet vakon használni az oldalt, vagy egyéni szokásainkra.
Ha az első, akkor: Billentyűparancsokkal lehet használni a képernyőolvasót. Egy billentyűvel lehet ugrálni a címsorokon, másik billentyűvel a linkeken, van amivel a szerkesztőmezőt lehet megtalálni...
A kategóriák nevei és a kérdések címsorokként vannak programozva, a meg nem nyitott kérdések meg nem kell mondanom... :)
A másodikra pedig a válasz: én személy szerint első sorban a megszokott kategóriákat nézem át, ritkábban másikokba is benézek, még ritkábban pedig a főoldalon lévő kérdéseken megyek végig.
Én ismerek vak informatikust. Olyan programot használ ami felolvassa nekik a szöveget ha az egérrel rámennek. E mellett ő tudja a billentyűzeten hogy melyik betű hol van és egyebek. Plusz vakon is lazán be tud videokártyát rakni a számítógépbe, kábeleket összerakni stb.
Szóval vakok is ugyanúgy tudják használni ezt az oldalt mint mi.
Az egeret nem tudjuk használni, helyette billentyűparancsokat használunk.
A nyilakkal megyek a sorokon, a program olvassa a szöveget, tehát nem úgy kell elképzelni, hogy "elejétől a végéig, egyszerre" történik olvastatás, hanem célirányosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!