Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A Fehér Tenyér című filmben...

A Fehér Tenyér című filmben alakított Szabó Ferenc testnevelő tanár tényleg létezett?

Figyelt kérdés
Néhány Fehér Tenyér részletes videó alatt olvastam olyan kommenteket, hogy Szabó Ferenc egy igazi szadista testnevelő tanár volt Debrecenben, viszont amikor rákerestem, sehol nem találtam semmi információt róla! Azt sem tudom, hogy amennyiben tényleg létezett, melyik iskolában tanított - azt tudom, hogy a filmben elvileg egy román színész játszotta és Szilágyi Tibor volt a magyar hangja. Aki élt a '80-as évek Debrecenjében, az tudna legbiztosabban választ adni. Szóval tényleg létezett az illető? És ha igen, milyen ember volt, hol tanított?
aug. 17. 21:49
 1/1 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a film nagyon túl lett tolva a karaktereket illetően és eléggé elrugaszkodott a valóságtól is, tehát ezért film. Egyébként a történet se egy életrajzi film csupán merít belőle. Egyébként biztos, hogy voltak durva tanárok, de mindent akkor se lehetett megcsinálni a gyerekekkel. A szülők se mind olyanok voltak ahogy a filmben vannak ábrázolva egybites idiótaként, akik tárgyként kezelik a gyerekeiket. Olyan meg főleg nem történhetett meg, hogy orosz cirkuszosok magyar általános iskolában toborozzanak tornászt. Mint ahogy Debrecen se csak egy lepukkant betonrengeteg volt, persze a film dramaturgiájához ez kellett.

Egyébként ebben a cikkben Hajdú Zoltán Miklós köszönetet mond az egykori testnevelő tanárának aki Lakatos István volt.

[link]

nov. 4. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!