Módszerek amik sokat segítettek fókuszálásban?
Sziasztok!
Eléggé nehezemre esik egyszerre konzisztensen egy dologra fókuszálni. Nektek akiknek hasonló problémával kellett megküzdeni a múltban, mik azok a tippek/gyakorlatok amik igazán sokat segítettek?
Mai napig nehezemre esik, tanulni sem tudtam soha egy percet sem. Kínszenvedés volt a suliban minden egyes ott töltött perc.
Sajnos a mindennapok is küzdelemmel telnek emiatt. Nálam az a vége, hogy sose végzek semmivel rendesen időben, minden amit csinálok csak egy nagy összecsapás lesz.
Én is várom a tanácsokat.
Nekem tanulás terén az vált be, hogy kijelöltem magamnak egy adott időt, amit kizárólag tanulással töltöttem, aztán, amint az sikerült és letelt, ettem a kedvenc nasimból/gyümölcsömből. Néha az volt a szünet, néha meg az, hogy utána kicsit nyújtottam, aztán mentem vissza tanulni.
Aztán jöttek az okostelefonok, és nagyon könnyű lett elkalandozni. Erre találtam a Forest appot, ami akkoriban kifejezetten hasznos volt. Most az ingyenes csomag alig ér valamit, így a "Focus Dog"-ot használom ugyanarra.
Nekem a zene segít ebben, segít kizárni a külvilágot és flowba kerülni. Emlékszem, amikor az egyetemen a kémia vizsgára készültem, akkor képes voltam órákig csak a gangnam style-t hallgatni, mert egyszerre volt szar és jó is. :D Pont annyira vette el a figyelmem időnként, hogy nem estem ki a tanulásból, de közben röhögtem is rajta, hogy hogy bírom én ezt hallgatni, és tök jól ébren tartott. Volt még ezen kívül sok jpop szám is, hasonló kvalitással. De azóta főleg eurobeat mixek mellett tudok nagyon jól koncentrálni, mert elég pörgősek, nem kalandozik el mellettük a figyelmem, és kellően hülyék a dalszövegek, hogy néha röhögjek egy jót, ez jelenti a pihit a koncentrálás közben.
Igazából annyi a dolog kulcsa, hogy keress olyasmit, ami segít neked kizárni a külvilágot, és ráhangolódni az adott feladatra. Azt te tudod, hogy milyen ütemben tudsz olyankor haladni, lassúbb vagy, vagy felpörögsz. Ehhez mérten, amit korábban már írtak is, jó lehet valamiféle meditáció(s jellegű dolog), vagy akár a zene, vagy az, ha folyamatosan mondod magadnak (mintha beszélgetnél), amivel épp foglalkozol. Igazából akkor könnyű tanulni, koncentrálni, ha flowba tudsz kerülni hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!