Hogyan tudnék ráfókuszálni a tanulásra?
Nem azzal van a baj, hogy nem tudok leülni tanulni, mert annyi akaraterőm azért van. A probléma az, hogy hiába ülök le, hiába kezdem el olvasni az anyagot egyszerűen kikapcsol az agyam, olvasom, olvasom, aztán egyszer csak ráébredek hogy amúgy fogalmam sincs miről van szó benne, arra sem emlékszek mi volt az előző szó. Es nem azzal van a baj hogy elkalandoznak a gondolataim, mert nem is gondolok semmire ilyenkor. Hogyan tudnám javítani a fókuszt?
Egyedül akkor tudok tanulni mikor már nagyon érzem hogy közel a vizsga, akkor viszont iszonyat gyorsan szívom magamba az anyagot, de ez kb arra elég hogy 2-3, jobb esetben 4est szerezzek. Most viszont időm lenne tanulni, szeretnék is jobb jegyeket, de egyszerűen képtelen vagyok rá.
#1 az a baj hogy próbáltam zenére, csendben, sehogy se megy. A vizualizáció azért bajos, mert reál mester szakon már annyira elvont dolgok vannak néha hogy nem igazán lehet lerajzolni őket.
Amúgy amit vizsga előtt gyorsan megtanulok az meg is marad, nem csak a rövidtávú memóriámba ég bele. Szóval eleggé szivacs agyam van, csak kell az aktiválásához valami, amit nem tudok mi :D
#2 jah, tudom hogy tudnék tanulni, az oldalad logikai típusnak hívja. Viszont ahhoz hogy átlássam az anyagot először el kene olvasni értve, hogy legalabb valamilyen szinten képbe kerüljek vele. Viszont ha ez megvan akkor onnantól már könnyen megy. Csak ugye a kezdet a legnehezebb :/
Ezt leszámítva érdekel a szakmád? A fontosabb tárgyaidat tudod tanulni? Vagy otthon tanulsz/olvasol/érdeklődsz a szakmád iránt?
Ha nem célod msc, akkor nem nagy probléma, ha az unalmas és nem fontos tárgyakat nem veszed komolyan. Igazság szerint a leglényegesebb csak az, hogy érdekeljen amit csinálsz, mert különben ki fogsz égni és nem is nagyon lesz menetelés majd a karrieredben később.
Igen, amúgy érdekel meg vannak benne tök jó részek is. Az érdekesebb tárgyaimnál általában kisujjból kirázom az 5öst, azokkal nincs is baj.
Az a helyzet amúgy hogy minden tárgy fontosabb, 20 kreditem van szóval nem nagyon engedhetem meg hogy rossz jegyeim legyenek, mert egy két hármas ha becsúszik akkor a kki-m máris 2 körül van :D
Az msc-re csak azért jöttem mert amúgy élvezem az egyetemi életet, jó a koliban is. De amúgy mellette dolgozok, szóval ha abbahagynám sem történne tragédia.
De azért úgy vagyok vele hogy ha már elkezdtem akkor meg is csinálom, aztán ha továbbra sem megy a tanulás akkor max felveszek 10 kreditnyi szabvált minden félévben és az majd felhúzza a kki-t 😂
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!