Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szereted a nevedet? Úgy...

Szereted a nevedet? Úgy érzed, kifejezi az egyéniségedet?

Figyelt kérdés
Nem te választottad. De úgy összességében kérdezem, szereted-e mind a vezeték- mind a keresztneved? Mennyire tudsz azonosulni velük?
aug. 14. 13:56
A kérdező szavazást indított:
Szereted a neved
Megváltoztatnád/megváltoztattad
23 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:

Szeretem, tulajdonképpen, két ok miatt változtatnám meg

1. Apámmal nem volt jó a viszonyom élete utolsó éveiben, és nem érzem úgy, hogy a vezetéknevemben hordoznom kéne az emlékét.

2. Úgy hívnak, mint egy közéleti személyiséget, akivel nem tudok azonosulni.

aug. 14. 14:27
 2/9 anonim ***** válasza:
Igen, szeretem. Őszintén szólva nem is szeretném megváltoztatni majd ha férjhez megyek.
aug. 14. 14:37
 3/9 anonim ***** válasza:
Keresztnevemet megváltoztatnám.
aug. 14. 14:38
 4/9 anonim ***** válasza:
A vezetéknevemmel csak az a bajom, hogy aláíráskor több szakaszban tudom csak leírni ezt az aláírás szempontjából elbszott betűsorrendet, így másokhoz képest 3x lassabban írok alá. A keresztnevem jó.
aug. 14. 14:50
 5/9 anonim ***** válasza:
A vezetéknevem számomra semleges, nincsen bajom vele, viszont a keresztnevem szívemből utálom. Borzasztóan utálatos, ráadásul a jelentése is negatív, gonoszságot áraszt, pedig nem vagyok gonosz. Igyekszem csak a beceneveit vagy a harmadik nevemet használni, mert ráz a hideg, mikor valaki kimondja teljesen, fúj.
aug. 14. 15:03
 6/9 anonim ***** válasza:

A vezetéknevem kifejezetten ki nem állhatom. Valahányszor be kell mutatkoznom új embereknek, szinte mindig megkapom, hogy "uhh, mint a politikus?". (Nem O-val kezdődik, vagy Gy-vel, és szerencsére nincs közöm az illetőhöz, "csupán" névrokonok vagyunk.)

A keresztnevem pedig már megszerettem. Határozottan ritkább, szép hangzású, de sokáig túl komolynak gondoltam, közben mégis illik hozzám.

aug. 14. 15:25
 7/9 anonim ***** válasza:
Világéletemben gyűlöltem, egyáltalán nem illik hozzám, ráadásul túl hosszú is. A vezetéknevem tucatjellegű (egy hagyományos foglalkozás a sok közül), az utónevem ugyan nem furcsa és nem is különösebben ritka, de nagyon ronda, durva hangzású, és az összes becézését is rühellem, mióta az eszemet tudom. Mindig úgy terveztem, hogy akkor változtatom meg az egészet, amikor férjhez megyek, de napról napra egyre biztosabb, hogy ez már sosem fog megtörténni.
aug. 14. 22:11
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem szeretem, még a kezdőbetűmet se tudom használni, mert O, mint egy nagy nulla... 😒 Egy előnye van, nem gyakori, nem kapom fel a fejem minden szíre,szóra.
aug. 15. 08:33
 9/9 anonim ***** válasza:
Igazából totál semleges. A vezetéknevemet gyerekként nem szerettem, mert adott egy lehetőséget a csúfolásra. De felnőttként már egyáltalán nem zavar, mert amúgy nem gáz a nevem. Annak nagyon örülök, hogy csak egy keresztnevet adtak a szüleim, és nem kell folyton tisztázni, melyiken szólítsanak. Férjhez nem megyek, de ha esetleg mennék is, akkor sem változtatom meg a nevem, mert macerás, és nem akarok új aláírást tanulni így 40 felett.
aug. 16. 01:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!