Bunkóság nem beszélni a nagyon kicsi (1-2) éves
gyerekhez, ha találkozok a szülőkkel?
Figyelt kérdés
Több ismerősömnek is lett gyereke az elmúlt pár évben. Többnyire 1-2 évesek. Én nem tudok mit kezdeni az akkora gyerekkel, ami még nem tud értelmesen beszélni, nem lehet suliról kérdezni stb. Így ha összefutok gyerekes ismerősökkel, max köszönök a gyereknek(de az is inkább a szülőnek szól, hogy lássa, köszöntem neki), de onnantól csak a szülőkkel beszélek, a gyereket meg ignorálom.
A legtöbben viszont elkezdenek ilyenkor beszélni a gyerekhez. Nagyon nagy tahóság, ha nem teszem? Nekem olyan erőltetett, úgysem válaszol értelmeset, nem látom értelmét, kellemetlenül érint.
Attól tanulnak meg beszélni, ha beszélnek hozzájuk az emberek. Nem kell túltolni, pláne nem kell idétlenül gügyögni, de egy kicsit beszélhetsz hozzá, ha mondjuk látogatóba mész. Ha csak utcán futottatok össze, akkor sztem felesleges.
aug. 11. 16:48
2/11 anonim válasza:
Én nem az 1-2 évessel fogom megbeszélni, hogy milyen volt az idei adóbevallás, de 1-2 mondatot odaröfögök nekik, általaban, ha a szülőkkel beszélfetek, 1-2 mondatot viccesen megismétlek a gyereknek, hogy "na szólj hozzá".
Általaban leszar a legtöbbjük, néz rám kicsit, aztán csinalja tovabb a dolfát.
aug. 11. 17:03
3/11 anonim válasza:
Az 1-2 éves már eszközöket használ, pakolgat, épít. Leülök mellé és kommentálom hogy ő mit csinál vagy én mit csinálok. "Nézd, rátesszük ezt a piros kockát. És kész is a torony. Jaj de szép labdád van. Elza van rajta..." stb. Sokszor isszák az emberek szavait, aranyosak tudnak lenni.
aug. 11. 17:06
4/11 anonim válasza:
Nem
aug. 11. 17:11
5/11 anonim válasza:
Az #1-es mondta a lényeget.
aug. 11. 17:45
6/11 anonim válasza:
Én nem ignorálok egy gyereket sem, szerinted a kicsi lelkének mennyire tesz jót, ha nem veszik emberszámba?
aug. 11. 17:57
7/11 anonim válasza:
Szerintem nem. Beszéljenek hozzá azok, akiket érdekel.
aug. 11. 18:50
8/11 A kérdező kommentje:
#6 nem az van, hogy nem veszem emberszámba, hanem nem tudok vele mit kezdeni. Itt nem hosszas találkozókról van szó, hanem 10 perces csevelyről.
aug. 11. 19:04
9/11 A kérdező kommentje:
#3 nekem ilyeneket mondani amúgy olyan kínos lenne. Nem őszintén jönnek, nem köt le az ilyesmi, így hülyén érzem magamat, ha dicsérgetni kell, rácsodálkozni a dolgaikra. Bár szerencsére nem olyan a helyzet, hogy hozzájuk megyek és játszanának.
aug. 11. 19:06
10/11 Metionin válasza:
Szerintem nem az, mégis mit beszéljek vele. Köszönök neki, a szülőjével is max pár mondatot váltok ilyen összefutáskor, nem állok le beszélgetni, haladok dolgomra. Meg legtöbbször a gyerek sem híve annak, hogy haladnak valahova, a szülő meg leáll traccsolni egy számára kvázi idegennel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!