Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy kommunikáljam le ezt a...

Hogy kommunikáljam le ezt a családommal?

Figyelt kérdés

Erasmuson vagyok külföldön. A családom nagyon cuki, minden nap ràmírnak h mizu van meg ilyenek. Kicsit tulaggodjak a helyzetet. Szeretnék picit függetlenedni tőlük és mondtam h 2 naponta tudok bejelentkezni mert sok a dolog. Nem vették az adást és továbbra is minden nap hosszú üzeneteket küldenek. Nyomulasnak éreztem és nemelyikre csak így válaszoltam hogy : okés elintézem. ne haragudj de most mennem kell. Vagy okés majd megyek. Szia. Ma nem leszek a neten.

Egy mondatban válaszoltam. Arra kértek aztán a szüleim h indokoljam meg legalább h miért nem leszek netkozelben.

Én kicsit ezt nyomulasnak érzem a részükről mert egy idő után ha családom lesz és külön élek akkor sem tudok majd minden nap bejelentkezni. De egyben rosszul is éreztem magam miután leírtam egy ilyen választ. És magyarazkodtam meg bocsánatot kértem. Nem tudtuk tartani ezt a 2 napos bejelentkezést mert minden nap ràmírtak. Ha meg nem válaszolok időben akkor aggódnak. Kicsit lerazonak tunhetett szamukra egy ilyen üzenet de annyi program van h nem tudok Messengeren lenni mindig

2024. aug. 9. 08:53
 1/8 A kérdező kommentje:
Mások akik itt vannak ezen a programon. Ugyan úgy huszonévesek, mint én. És 3-4 naponta telefonálnak haza vagy akár hetente
2024. aug. 9. 08:53
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát te se válaszolj gyakrabban

Ha leláttamozod az üzit, tudják hogy még élsz. Rohanás közben nem tudsz gépelni, ha szóvá tennék. Te szóltál előre.

Sokat ér az Erasmus ha csak a telefonod képernyőjét bámulod...

2024. aug. 9. 09:13
 3/8 anonim ***** válasza:
83%
Meg kell nekik mondani, hogy annyi program van, hogy nem tudsz mindig messengeren lenni, de ahogy ráérsz majd válaszolsz. Ezen nem kellene, hogy megsértődjenek. Ők az önzőek és még te érzed magad szarul. Nagyon jó nevelés.
2024. aug. 9. 09:17
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

Miért önzőek a szülei, mert aggódnak érte?

Nekem világ életemben szart a fejemre apám, soha nem érdekeltem, mindent megadtam volna azért, hogy legalább egyszer az életben rám emelje a telefont.

2024. aug. 9. 09:38
 5/8 anonim ***** válasza:
84%
#4 Ha fáradt vagy és elfoglalt és nem tudod amiatt a programokat sem élvezni, mert folyton jeletkezned kell,az már rég nem egészséges aggódás. Főleg, hogy be is sértődnek, ha ezért mersz szólni. Te nem tudod milyen érzés, mikor nem hagyják hogy éltvezd az életet, mert annyira rád telepszenek. Ez ugyan úgy rossz, mint mikor rád sem emelik a telefont
2024. aug. 9. 09:55
 6/8 anonim ***** válasza:
85%
Csak így tovább. Egy tőmondatos válasz naponta: Minden rendben. Aztán 2-3 naponként kicsit hosszabb beszámoló. Nevelni kell őket, ők még nevelhetők. 80 fölött már nem lehetne, most kell. Az aggódást ők csinálják maguknak, mert mentálisan sérültek. Neked nem dolgod kijavítani az ő hiányosságukat, neked a saját önálló életed élése a feladatod. Mióta vagy kinn?
2024. aug. 9. 10:03
 7/8 anonim ***** válasza:
52%

1. Megmondod nekik, hogy nem fogsz ráérni, x nap múlva jelentkezel.

2. Lenémítod a telefont, meg sem néed mit akarnak addig az x napig.

3. Mikor elkezdenek hisztizni hogy ez mi, megmutatod hogy leírtad az elején, és kész.

2024. aug. 9. 10:55
 8/8 anonim ***** válasza:
#5 Milyen folyton? Kinek esik nehezére naponta két mondatot írni a szüleinek?
2024. aug. 9. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!