Érdemes feladni az emberekkel való kommunikálást?
Úgykörül sejtettelek.
Én is lassan a 22-t taposom.
Én tettem egy nagyon fontos megfigyelést, mégpedig hogy ne kűzdj mások társaságáért, figyelméért, mert az ilyen hozzáállással az emberek mindíg vissza fognak élni.
Én elhiszem hogy ezt magányban nagyon nehéz tartani, de csak akkor fogsz tudni legalább elindulni az úton ha képes leszel egyedül is boldog lenni, és ezt a boldogságot aztán meg tudod osztani másokkal is. Ha a boldogságot másokban keresed, és másoktól ezáltal függővé teszed magadat az vagy kihasználáshoz vagy magányhoz vezet.
Ne vegyél fel maszkokat hogy másoknak megfelelj mert ezt egyből megérzik és kihasználják.
Korosztályunk talán legfontosabb mondata; Szeresd önmagad és mások is szeretni fognak.
3 - as jól leírta! Meg kell tanulnod egyedül is boldognak lenni! Legyen egy hobbid, amit nagyon szeretsz csinálni! Lehetőleg társas hobbi legyen: konditerem, tánc stb...
Aki egyedül is boldog, a kisugárzása, megjelenése is sokkal pozitívabb!
Gondolj bele például, mikor valaki egyedül is jól táncol, jól érzi magát egy szórakozóhelyen! Egy idő után azt veszed észre, hogy egyre többen mennek oda hozzá! Ráadásul, ez már nekem is bevált!
Szerintem nem érted a lényeget. Te szeretnél olyan emberekkel barátkozni mint amilyen te vagy? Ha nem, akkor ne lepődj meg hogy a többiek sem. A szeresd önmagad mondást lehet úgy is értelmezni, hogy változz olyan irányba hogy szeresd önmagad. A lényeg hogy előbb magaddal barátkozz meg, mert addig a többiekkel sem fog menni.
Bár értem hogy amit eddig írtam az nem túl gyakorlatias szóval:
Szerintem érdemes lenne önbizalomnövelő csoportterápiára benézned, és ott olyan embereket ismernél meg akikkel egyhajóban eveztek és megértitek egymást.
A gyakorit szerintem felejtsd el ismerkedés szempontjából, az mostanra már a nálad rutinosabb és szórakoztatóbb társaságnak is többnyire csak a folyamatos csalódást és leoltódást hozza. Neked meg főleg csak a kudarcélményeidet bővítheti. Viszont az accod ne töröld, mert pl nézd meg ez a kérdés is amit feltettél, csomó hasznos válasz érkezett már, amiket ha megfogadsz akkor javulni fog a helyzeted.
Igazából az egész online ismerkedés tönkre lett téve és nagyon nehéz manapság így ismerkedni, szóval én a helyedben elengedném ezt a vonalat is. Próbálj kisebb sikereket elérni élőben. És ne az legyen a célod hogy barátokat szerezz elsőre, hanem hogy magát a kommunikációdat és önbizalmadat fejleszd. Pl pár mondatos small talk a szimpatikus boltossal, ha épp nem tartasz fel senkit. Szomszédokkal szóba elegyedés. Ilyenekre gondolok főleg. Én úgy látom amire neked most leginkább szükséged lenne, az főleg a tapasztalat és sikerélmény a kommunikáció terén. Illetve ezzel párhuzamban érdemes elméletben is foglalkoznod a témával, pl hiteles cikkeket, tanulmányokat, esetleg szakkönyveket olvasni, alaposan odafigyelve és később betartva azokat a trükköket és fogásokat, amiket ott látsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!