Akik egy "érdemes-e", lehet-e" kezdetű kérdésre csak egy "nem"-et írnak, minden érv nélkül, azok mit gondolnak?
Nem az a kérdés, hogy mit érdemes, vagy lehet megcsinálni, hanem, hogy miből gondolják, hogy őokosságuk véleményét érv nélkül kell elfogadni.
Ezeket többnyire lepontozzák, tehát pontgyűjtésre se jó.
Fárasztónak tartják, hogy túlzottan belemenjenek a részletekbe az adott témával kapcsolatban. Ezért inkább a "nagy átlag"-ot írjàk le röviden.
Vagy csak egyszerű trollok vagy nem olvassák el teljesen a kérdést és odairnak valamit. Főleg ha látják a kérdés szándékát vagy esetleg sejtik/tudják, hogy ki írta ki a kérdést.
Ha a kérdés úgy szól, ahogy írtad, arra egy igen vagy egy nem a megfelelö válasz.
Ha a kérdés emellett ostobaság, akkor teljesen fölösleges indokolni, vagy egyszerüen nem akarja az elözöeket ismételni.
Eldöntendő kérdésre ez a válasz.
"Lehet-e, érdemes -e....Igen/nem."
Kifejtendő kérdésre, ahogy a nevében is benne van, kifejtést kell adni. "Hogyan lehet/hogyan érdemes" - és itt jön a részletes kifejtés.
Az a kérdés pedig, hogy érdemes-e. Ha ennél többet akar a Kérdező, vegye a fáradságot, és fogalmazza meg rendesen a kérdést.
Ez lenne a korrekt, ha már sokszor evidens, hogy az illető lelki támogatást kér, nem is kérdez.
Mert kurvára unalmas, és óriási tragédia, hogy az emberek 90%-a itt kérdezi meg, hogy mit lehet és mit nem. Ezt az embernek saját magának kellene tudnia, vagy a közvetlen környezetnek, akik ismerik, de semmiképp nem idegeneknek az interneten.
Az idegen a saját tapasztalata, látásmódja alapján fog véleményt mondani. Nem terhelhető felelősséggel a számodra idegen ember.
Érdemes-e elköltözni?
Érdemes-e munkahelyet váltani?
Komolyan ezekre milyen választ vársz? Hát nem ismerünk!
Egy eldöntendő kérdésre tökéletes válasz az igen/nem, ha nem írtad oda, hogy indoklást is kérsz.
OFF: Tetszik, vagy sem de ez a matematika érettségin is így van.
Én viszonylag ritkán írok igen/nem-es egyszavas választ, de ha ezt teszem, akkor a következő okok miatt teszem.
-Előttem már többen is megírták a kifejtős részt, pont úgy, ahogy én is mondtam volna, ezért nem akarom ismételni őket.
-Vannak olyan kérdések, amiket már ezerszer megkérdeztek, nap mint nap felteszik ugyanazt, nincs kedvem ezer plusz egyedik alkalommal is leírni ugyanazt a választ. Ha nem veszi a fáradtságot, hogy elolvassa a tegnapi kérdésekre érkező válaszokat, akkor elég lesz neki egy igen/nem is.
-Ha nagyon ostoba, nagyon bugyuta kérdést tesz fel valaki. Nem állok neki kifejteni bővebben, úgysem jut el az üzenet a célba.
-Van, amikor nem is a kifejtés érdekli a kérdezőt, hanem a válaszok aránya, ahogy a 2-as is írta.
Nekem pont ellenkező a tapasztalatom; ezek az egyszavas válaszok a legjobbak és legegyszerűbbek a pontgyűjtésre, főleg, ha a mainstream-mel, a főcsapással, főáramlattal egy irányba szavazol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!