Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem látom itthon a jövőt, mit...

Nem látom itthon a jövőt, mit tegyek?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, ősszel lesz az utolsó félévem az egyetemen, dehogy utána mihez fogok kezdeni, arról fogalmam sincsen, mert egyszerűen nem látom itthon a jövőt.

Az EÜ kritikán aluli, a közszolgáltatások a romokban vannak, a hangulat, a mentális állapot itthon szerintem szintén a béka segge alatt van, az ország megítélése a külföldiek szemében szerintem nem a legjobb.

Illetve 20 éven belül több nem magyar lesz az országban mint magyar, ha lenne gyerekem akkor járhatna olyan osztályba, ahol a fele gyerek 5 évvel idősebb többször bukott Alejandrókból áll, akik fenyegetik a tanárokat, ha baja lesz a gyereknek sem fog érdekelni senkit, mert ha felrúgják nem lesz következménye, ha titokban molesztálják nem lesz következménye, tárogat majd mindenki.

Külföldre menni meg gyáva vagyok, pedig a családomon kívül semmi nem köt ide, nincs párom, barátom is csak pár van.

júl. 20. 18:57
1 2
 1/13 Noren1989 ***** válasza:
23%

Költözzé el.

Persze nem tuggyuk, h a szakmàt versenyképes-e külföldön is....?

júl. 20. 19:00
 2/13 anonim ***** válasza:
54%

"Nem látom itthon a jövőt, mit tegyek?"

Menj át a szomszédba, hátha onnan jobban látod!

júl. 20. 19:06
 3/13 anonim ***** válasza:
17%
Nyisd ki a szemed.
júl. 20. 19:23
 4/13 anonim ***** válasza:
56%

1. Ha úgy találod, hogy megállod külföldön a helyed, menj el, de legalább próbáld meg.

2. "csak a család" - sokaknak azért ez fontos szempont

3. a hangulatodért, a saját mentális állapotodért te vagy a felelős.

4. "az ország megítélése a külföldiek szemében nem a legjobb" - na ez aztán engem pl abszolút nem érdekel, mert miben is befolyásolja ez az én mindennapjaimat?

júl. 20. 19:23
 5/13 anonim ***** válasza:
21%
Rendelj egy varázsgömböt valamelyik ebben kompetens webes kereskedésen!
júl. 20. 19:25
 6/13 anonim ***** válasza:
30%

"Illetve 20 éven belül több nem magyar lesz az országban mint magyar"

. Azt azért jó tudni, hogy a fejlettebb országokban még kevésbé szeretik a magadfajta rasszistákat, mint itthon.

Meg ha szerinted itt sok a kisebbségiek aránya, akkor nagyott fogsz koppanni bármelyik nyugat-európai országban.

De ha valamelyik poszt-szovjet illiberális álomország megfelel, akkor elindulhatsz bármerre keletre.

júl. 20. 19:26
 7/13 anonim ***** válasza:
22%
Nem nehéz kimenni külföldre szerintem. Szerinted az? Mi tart vissza? Hova mennél, ha mennél? Tudnád-e ott azt csinálni, mint amit az anyanyelveden csinálnád? Ha nem, OK lennél-e azzal is? Stb stb.
júl. 20. 19:32
 8/13 anonim ***** válasza:
A végzettségeddel könnyen el tudnál helyezkedni itthon? Mennyi a várható fizetésed? Lakhatás megoldva? Jut pénzed majd élni, szórakozni, utazni? Ha ezek oké, akkor nem rosszak itthon a kilátásaid. Lehet nagyobb képben is gondolkodni, de ezeket a téged közvetlenül érintő kérdéseket hogyan válaszolnád meg?
júl. 20. 20:02
 9/13 anonim ***** válasza:
78%

Hát ha nem akarsz külföldre menni, akkor lelked rajta. Csinállj, amit akarsz.

Üdv Ausztriából.

júl. 20. 20:10
 10/13 anonim ***** válasza:
67%

Vagy mész és kint siránkozol tovább vagy maradsz és itt siránkozol.

Esetleg, de tényleg csak végszükség esetén teszel érte, hogy átlag feletti életet élhess és a a felsorolt problémák jó része ne érintsen direktben

júl. 20. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!