Komolyan az alapján ítélünk meg valakit, hogy milyen zenéket hallgat?
Elég vegyes a zenei ízlésem.
Magyarok közül Tirpa, killakikitt, tkyd, khaze, beton.hofi, pogány induló, ótvar pestis a favorit.
Külföldiek közül Chase atlantic, Artcic monkeys, The Weekend, NF, Tom Odell, Billie Eilish
Szóval raptől kezdve gyakorlatilag a lassú, kicsit "depression" vonalig minden játszik. Hangulatfüggő, mikor mit hallgatok.
Haveromnak ezt elmondtam, és a Billie Eilish résznél gyakorlatilag kiakadt, hogy hogyan tudok én ilyen zenét hallgatni férfi létemre. Nem feltétlen érdekel, konkrétan most is Ő szól a fülemben, miközben írom ezt. :D
De mint egy véres rongy, úgy kezelt, "Mi bajod van?" és ilyesmikkel illetett, már vártam azt is, hogy mikor mondja, "Meleg vagy?" ezt nem mondta, de tuti gondolta.
A kinézetemről egyébként mindenki azt gondolja, hogy csak rapet hallgatok, mármint, szakáll, van tekintélyem (ezt mások mondták, fogalmam sincs mit takar..), edzeni járok, szóval, ha valaki megnézné a lejátszási listám, szerintem nem hinné el miket hallgatok.. :D
De kérdezném itt leginkább a férfi társaimat, hogy tényleg ennyire ritka az, ha valaki a lassabb/érzelmesebb/kicsit elvontabb zenéket is kedveli? Nőknél oké, de most, hogy gondolkodom, nem nagyon tudok olyan férfit mondani, aki akár Billie Eilisht hallgatna.
Ha számít valamit az életkor: 20 éves vagyok.
Ezzel, hogy meglehet állapítani a személyiséget zenei ízlés alapján, teljesen egyet kell értsek.
Most, hogy végiggondolom:
Tirpa, killakikitt, khaze, ótvar pestis és hasonló műfaj = mindenről van véleményem, nem félek kimondani semmit.
Billi Eilish és az ilyen elvontabb/érzelmesebb műfaj = introvertáltabb beállítottságú vagyok (edzőtermen és munkahelyen kívül más útvonalat nem akarok ismerni.. :D ) és fontosnak tartom az emberi értékeket.
Én ezt a sztereotipizálást (remélem, jól írtam) inkább a klasszikus zenénél vettem észre.
Engem inkább többé mint kevésbé azért sznoboznak, mert szeretem Wagnert és nem szeretem ...t.
Én épp emiatt vagyok bajban, a külsőm teljes ellentéte a személyiségemnek.
Izmos alkat, szakáll, az arcom kb olyan, mintha életemben nem nevettem volna 1x se.:D Több ember mondta már, hogy pozitívan csalódtak bennem, mert nem gondolták volna, hogy ilyen vagyok valójában.
Nekem is mindegy ki mit hallgat.
Az már más ha valaki teljesen azonosul vele, pl. annyira beleéli magát, hogy olyan depressziós lesz mint a zenének a stílusa dallama, vagy olyan őrült lesz, vagy magának való.
Vagy inkább megdöglik a melegben és rosszúl lesz de akkor is fekete pulcsiban és nadrágban jár.
alapjába véve nem a zenével van a gond. Amit én hallgatok azt sem szereti mindenki
"rólam mit mondana el az, ha szeretek klasszikus zenéket hallgatni meg hip-hop-ot meg minden mást ezek között - olyan nincs, hogy egy stílust szeretek, csak olyan, hogy egyes zenedarabokat, amelyik éppen tetszik"
Azt nem tudom, hogy rólad mint mond, de kiindulásként abból indulnék ki, hogy három olyan típusú embert láttam eddig, aki azt mondja, hogy mindent szeret hallgatni.
1: a zene az egyik legfontosabb komponense az éeltének, gyakran maga is zenél, komponál. Nem ritkán zeneiskolás hátterük van, ami ad nekik egy rohadt átfogó képet a zenéről. Jellemzően van egy kedvenc, központi műfajuk, amiben a leginkább otthonosan mozognak, de szinte minden műfajban képben vannak, vannak kedvenceik is. Nekik nincs jó és rossz műfaj, csak jó és rossz zene. Szerintem ők azok, akikre a mindent szeretek állítás igaz.
2: szereti a zenét, viszont nem központi része az identitásának, ezért nem alakult ki éles ízlésvilága. Nem mélyed el egy műfajban, vagy azonosul egy előadóval: amire jót tud bulizni egy házibulin, azt szereti, legyen az Scooter, Tankcsapda vagy Beton.Hofi. Szeretik úgy megfogalmazni magukat, mint akik szuper nyitottak, de inkább passzív fogyasztók, akiket nem érdeklik a részletek, csak hogy jól essen - ami teljesen rendben van, félreértés ne essék.
3: nem igaz, hogy mindent hallgat, csak szeretné magát kicsit árnyaltabbnak mutatni, hogy ne skatulyázzák be. Mondjuk nem akarja, hogy rockernek nevezzék, ezért elkezdi sorolni, hogy ő klasszikus zenéz is hallgat, meg filmzenét, meg mindent IS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!