Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Komolyan az alapján ítélünk...

Komolyan az alapján ítélünk meg valakit, hogy milyen zenéket hallgat?

Figyelt kérdés

Elég vegyes a zenei ízlésem.

Magyarok közül Tirpa, killakikitt, tkyd, khaze, beton.hofi, pogány induló, ótvar pestis a favorit.

Külföldiek közül Chase atlantic, Artcic monkeys, The Weekend, NF, Tom Odell, Billie Eilish

Szóval raptől kezdve gyakorlatilag a lassú, kicsit "depression" vonalig minden játszik. Hangulatfüggő, mikor mit hallgatok.

Haveromnak ezt elmondtam, és a Billie Eilish résznél gyakorlatilag kiakadt, hogy hogyan tudok én ilyen zenét hallgatni férfi létemre. Nem feltétlen érdekel, konkrétan most is Ő szól a fülemben, miközben írom ezt. :D

De mint egy véres rongy, úgy kezelt, "Mi bajod van?" és ilyesmikkel illetett, már vártam azt is, hogy mikor mondja, "Meleg vagy?" ezt nem mondta, de tuti gondolta.

A kinézetemről egyébként mindenki azt gondolja, hogy csak rapet hallgatok, mármint, szakáll, van tekintélyem (ezt mások mondták, fogalmam sincs mit takar..), edzeni járok, szóval, ha valaki megnézné a lejátszási listám, szerintem nem hinné el miket hallgatok.. :D

De kérdezném itt leginkább a férfi társaimat, hogy tényleg ennyire ritka az, ha valaki a lassabb/érzelmesebb/kicsit elvontabb zenéket is kedveli? Nőknél oké, de most, hogy gondolkodom, nem nagyon tudok olyan férfit mondani, aki akár Billie Eilisht hallgatna.

Ha számít valamit az életkor: 20 éves vagyok.

júl. 16. 10:05
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
76%

Vannak, akik ennek alapján itélnek meg másokat, meg vannak, akik nem.

Nekem mindegy, ki mit hallgat, amíg nem kell nekem azt hallgatni, ami NEKI tetszik.

Akik meg ebbe belekötnek, azokkal nem érdemes szóba állni, aki meg problémázik azon, hogy mások mit gondolnak a zenei izléséröl, annak komoly önértékelési gondjai vannak

júl. 16. 10:09
 2/19 anonim ***** válasza:
52%
Hát én se tudnék olyannal együtt élni, aki teljesen más zenéket szeret.
júl. 16. 10:14
 3/19 anonim ***** válasza:
91%
Nyilván nem ez alapján kell megítélni valakit, de azért sokat elmond valakinek a személyiségéről a zenei stílusa. Nyilván akinek hasonló az enyémnek, azzal jobban fogok szimpatizálni, mint aki olyanokat hallgat, amíg én nem szeretek. Ösztönösen olyan emberekhez vonzódik, akiknek a stílusa tetszik.
júl. 16. 10:14
 4/19 anonim ***** válasza:
65%

Én gyerekkorom óta a 80-as évek zenéit szeretem, azon belül is kicsit az alter stílust, Depeche Mode, Cure, Erasure, EBM kategóriában szinte bármit. A párom ezeket egyáltalán nem is ismerte, mikor megismerkedtünk. Sőt, mivel ő a tücc-tücc vonalat szereti, gyakorlatilag zenei ízlés alapján össze sem kellett volna jönnünk az előttem lévő válaszok alapján, mégis nyolc éve remekül működik a kapcsolatunk.

Majd ha eléritek azt a kort, amikor nem ilyen gyerekes feltételekhez kötitek az ismerkedést, akkor megértitek 😀

Kérdező! Vannak kollégáim, akik ugyanezeket a zenéket hallgatják és bár én ki nem állhatom, egyáltalán nem zavar. Mindenki azt hallgat, amit szeretne. Ettől még csípem őket és jól elvagyunk, sosem szóltam meg őket azért, hogy mit hallgatnak, ahogyan elvárom, hogy ők se szólják le az én ízlésem.

júl. 16. 10:28
 5/19 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem tényleg jellemezi az embert, hogy milyen zenét hallgat, mert a zenei döntésekből lehet következtetni a választás mögötti motivációkra. Pl a leírt előadóknak csak egy részét ismerem, de azok alapján olyan embernek képzellek, aki kicsit passzívan, ugyanakkor teljes nyitottsággal fogadja magába az aktuálisan menő előadókat, de nem bulvár trendek, hanem a zene alapján. Nekem ez szimpatikus.

A haverod jellemzése őt jellemzi jobban: nagyon próbál megfelelni társadalmi sztenderdeknek, és fél, hogy mások mit gondolnak róla. Ő nem a zene, hanem a szubkultúra alapján választ zenét.

júl. 16. 10:35
 6/19 anonim ***** válasza:
56%

"A haverod jellemzése őt jellemzi jobban: nagyon próbál megfelelni társadalmi sztenderdeknek, és fél, hogy mások mit gondolnak róla. Ő nem a zene, hanem a szubkultúra alapján választ zenét."

Ezt honnan tudhatjuk? Egy szó sem esett arról, hogy a kérdező haverja milyen zenét szeret.

júl. 16. 10:45
 7/19 anonim ***** válasza:
48%

Az #5. hozzászóló jól leírta a lényeget: „Szerintem tényleg jellemezi az embert, hogy milyen zenét hallgat, mert a zenei döntésekből lehet következtetni a választás mögötti motivációkra.”

Emiatt, ha valamilyen ízlés konkrét tárgyát tudod kötni bizonyos körökhöz, társadalmi csoportokhoz, akkor a világ legtermészetesebb dolga az alapján is kategorizálni az embereket.

Ez nemcsak a zenével van így, hanem pl. a ruházattal is. Kimész az utcára és ránézel valakire, már abban a pillanatban valamilyen véleményt is tudsz róla alkotni.

júl. 16. 10:56
 8/19 anonim ***** válasza:
80%

"Ezt honnan tudhatjuk? Egy szó sem esett arról, hogy a kérdező haverja milyen zenét szeret."

Azt nem, de nem is fontos. Amit elárult magáról, hogy milyen sztereotípiák alapján zár ki zenéket.

Ez amúgy normális viselkedés tizen-huszonévesen, én sem voltam külömb: pl hangos metalosként én is fröcsögtem a Linkin Park hallgatókra, hogy az milyen nyálas divatszar - magamnak is lehazudva, hogy amúgy tetszik -, meg kiröhögtem az ismerősömet, akinek bejött a Back Street Boys - mondjuk az legalább tényleg nem jött be. Közel negyven évesen ezeket pont leszarom már, ha egy férfinek a BSB jön be, hát hallgassa azt.

Amúgy kérdező, Billie Eilish-sal én is próbálkoztam, 1-2 dalát szoktam hallgatni. Elég vicces, amikor Morbid Angellel váltják egymást Spotifyon.

júl. 16. 10:58
 9/19 anonim ***** válasza:
29%
Első sorban a külső alapján ítélünk meg valakit aztán jön a többi dolog is.
júl. 16. 11:20
 10/19 anonim ***** válasza:
61%
#4 kisanyám! Milyen kort érjek el? 60 éves leszek. :)
júl. 16. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!