Szerintetek melyek az fiú- illetve lánynevek, amelyek különlegesnek számítanak és miért ?
Dominik, mint különleges név 🤣😄
Kb a leggyakoribb az elmúlt 10 évben.
#8,
Pontosan ezért írtam, hogy "Bár ettől függetlenül ő tarthatja különlegesnek".
Különleges a név, ha pl. különleges jelentése van, különleges hangzása, csengése van, egyedi, ritkán előforduló, nem a legnépszerűbb, kevesen választják vagy pl. ha híres személy kapcsolódik a névhez, akit szintén így hívtak vagy van bármi olyan tulajdonsága a névnek, ami naggyá, különlegessé teszi stb. Erre a névre ezek közül egyik sem jellemző. De meghagytam egy kiskaput (pont a kötekedők végett), hogy ettől még az anyukája tarthatja különlegesnek és ez teljesen rendben is van, ha ő így érzi. De valójában ez nem egy különleges név, hanem egy felkapott, trendi divatnév. És ezt most nem kötekedésből írom, hanem tényként. Ettől még az anyukája tarthatja a nevet is és akár a gyerekét is különlegesnek. Sok szülő számára amúgy is a saját gyereke a legkülönlegesebb, amivel nincs is semmi gond, teljesen természetes, csak hát lássuk be, a legtöbb gyereknek ettől még nem lesznek valójában kiemelkedő képességei. Na ugyanez van a nevekkel is. Sokan a legkülönlegesebb neveket szeretnék adni az ő legkülönlegesebb gyermeküknek (természetes emberi ösztön vagy igény), így születnek a Bencék, Máték, Dominikok, Hannák, Annák, Lucák és Zoék egész hosszú sora. A nagy különlegességtől belesimulnak a tömegbe. Mármint a nevek.
15. Ezek pont a mai névnaposok! :)) Amúgy a Stella nekem nagyon tetszik!
Nevének jelentése: csillag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!