Volt már valaha ilyen hosszú kánikula Magyarországon?
12, azért ez nem teljesen igaz. A tavalyi tél (2023) szerintem elég télies volt.
Nyílván már nem volt az a tél, mint pl a kilencvenes években, de azért az előtte években sokszor december után esett csak a hó kb 5 percig, 2023-ban meg azért elég télies volt. Még mosolyogtam is, mert szeptemberben meg voltam ijedve, hogy meleg telünk lesz, elvégre szeptemberben még tartott a nyárias idő és októberben is csak enyhült valamicskét, aztán bumm, berobbant a hideg.
Az évszakokat váró dalokra és a versekre amiket kiskorunkban tanítottak nekünk is érdenes emlékezni.
Mindig mondják, hogy panaszkodunk az időre, de emlékszem, novemberben már arról kántáltunk, hogy legyen végre szép fehér táj, februárban meg arról, hogy nem akarunk tovább dideregni a cipőnk mindig lucskos-mocskos, tavaszt akarunk. Akármilyen évszak végén jártunk, már versekben és dalokban a következőt vártuk, amik mindig arról szóltak, hogy a jelenlegi évszakot szidtuk és a következőnek zengtünk ódákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!