Hogy lehet az hogy valaki visszahúzódó, csendes, introvertált de az empátia nem az erőssége.?
Figyelt kérdés
2024. júl. 8. 21:28
11/20 anonim válasza:
Semmi köze a dologhoz. Én pl introvertált vagyok, de nincs bajom az emberekkel, szeretek barátkozni, viszont nem vagyok egyáltalán empatikus, maximum a pár közelebbi barátommal, a többiekkel, pl kollégák, meg úgy viselkedem, hogy kedveljenek, de igazából nagyon nem hat meg, mi van velük. Én is bírom őket, de ha az a tét, hogy engem léptessenek elő, vagy a háromgyerekes, hiteles, albérletes egyedülálló szülőt, akkor elintézem, hogy engem.
12/20 A kérdező kommentje:
Hát nem szép dolog, az hogy valaki nem együtt érző.
2024. júl. 9. 08:57
13/20 anonim válasza:
Másokat kritizálni ismeretlenül sem túl szép dolog.
14/20 A kérdező kommentje:
Ez nem kritizálás.
2024. júl. 9. 11:15
15/20 anonim válasza:
Szimplán ilyen vagyok. nincs különösebb oka. Mármint trauma vagy ilyesmi szerintem
16/20 A kérdező kommentje:
Emberségből jelesek
2024. júl. 9. 13:05
17/20 anonim válasza:
Mert tudat alatt irigy, hogy ő senkinek nem kell, és ezen frusztrációját abban vezeti le, hogy másokba belerúg.
Sajnos néha én is ilyen vagyok.
18/20 anonim válasza:
17 - Ez egy komplett baromság, a másokba belerúgás egy aktív cselekedet, ami rosszindulatot feltételez, az empátia hiánya pedig egy passzív jelemző, nincs köze a frusztráltsághoz.
19/20 anonim válasza:
#18 passzív agresszióról még nem hallottál?
Egyébként meg mint írtam, én vagyok az élő példa. És nem vagyok rosszindulatú.
20/20 anonim válasza:
#19: Igaza van #17-nek, akiben nincs empátia az inkább a lesz/rja kategória, te meg még energiát is fektetsz abba, hogy másnak rossz legyen.
A passzív agresszió meg megint más
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!