Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ezek alapján milyen szinten...

Ezek alapján milyen szinten lehetek angolból?

Figyelt kérdés

-angoltanárit végeztem. A tanáraim mondták, hogy még fejlesszek a nyelvtudásomon.

-Nerflixes sorozatok nagy részét megértem ha lassabban beszélnek. Már az ausztrál akcentussal is egész jól megbarátkoztam.

-Beszédem nagyon változó. Egyszer sokat kell gondolkoznom az egyszerű szavakon is, míg máskor bonyolult szavakkal és árnyaltan fejezem ki magam.

-Ha utazok el tudok intézni mindent, de a kezdetben szoknia kell a fulemnek pl a spanyol akcentust ezért nem értek meg mindent rögtön. Még a vonaton szokott problémám lenni ha a hangosbemondón elhadarnak vmit . Na azt sosem értem.

-Van egy alkalmazás ami a nyelvi szintet méri aszerint megvan a C1 szintem mindenből.

-Tudom nem vagyok egy nagy ágyú. De leginkább a kérdésem arra irányul H ilyen képességekkel egy recepciós munkakörbe beillenék e.

júl. 6. 19:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"-Beszédem nagyon változó. Egyszer sokat kell gondolkoznom az egyszerű szavakon is, míg máskor bonyolult szavakkal és árnyaltan fejezem ki magam."

Mert még nem gyakoroltad eleget. Hát gyakorold addig is - meg majd a recepciós munka kapcsán is gyakorlod egyre többet.

Egyáltalán: folyamatosan tanuld a nyelvet, ne hagyd abba!

Mennyi munkatapasztalatod van? Minél kevesebb, annál inkább az lesz, hogy bármilyen munkahelyre mész, kezdetben nem lesz önbizalmad, úgyhogy ez ne riasszon el. Próbáld ki, aztán majd látod, hogy mennyire szívesen csinálod, mennyire vannak megelégedve veled - és legfeljebb majd mész máshova, ha nem jön be.

Bátorság! Sok sikert! :)

júl. 7. 11:38
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem próbáld meg. :)
júl. 7. 12:58
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztatást. Folyamatosan gyakorlom már több mint fél éve.

Hogy újra meglegyen a C1 szint

júl. 7. 13:22
 14/19 anonim ***** válasza:

#10 vagyok. Gyakorlás kérdése, és biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog, és ügyes leszel majd.

Közben eszembe jutott, hogy vannak TED-Talk-ok is, végtelen témát dolgoznak fel, hihetetlenül sokféle ember fordult már meg ott, rengeteg beszédstílussal, akcentussal. A videók többsége meg angolul feliratozott is. Azokból is sokat lehet tanulni, biztosan találsz neked tetsző témát.

Podcast-ekből most a Team Torque-ra kattantam rá (Williams-es F1 pilóták viszik), nagyon ügyesek, meg szimpatikusak, remek témákkal, meg jól elszórakoznak közben. Logan nagyon szépen beszél (tudom, hogy amerikai), artikulál és érthető minden szempontból, szerintem ez is jó választás lenne.

Markiplier (YouTuber) pár éve, elindította a saját Podcast-jét 2 haverjával, őket is érdemes hallgatni. Bár róla tudni kell, hogy hajlamos hadarni, és nem mindig artikulál túlzottan, de könnyen meg lehet szokni. A videóin nőttem fel, és az angolom egy részét neki köszönhetem😅

júl. 7. 14:05
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszi. Felirat nélkül szoktam nézni mindent 😊
júl. 7. 14:11
 16/19 anonim ***** válasza:
De azért ami recepciósként elő fog fordulni, az a leghétköznapibb nyelvezet lesz, olyasmi témák, hogy kaphatnék-e másik szobát ezért meg azért, úgyhogy nem is annyira a mindenféle tudományos témák felé kell elmozdulni, hanem inkább a hétköznapi nyelv bugyraiban még nagyobb gyakorlatot szerezni. :)
júl. 7. 15:55
 17/19 A kérdező kommentje:
Ja a hétköznapi nyelvezet az megy szerencsére
júl. 7. 17:42
 18/19 anonim ***** válasza:
Na ugye. Nem kell egy recepción TED-előadásokat tartani, ne félj. :)
júl. 7. 18:17
 19/19 anonim ***** válasza:
(TED-előadásokból is vannak könnyedebbek, nem túl szakmaiak, nem kimondottan tudományosak)
júl. 8. 10:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!