Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kisvárosokban mennyire maradna...

Kisvárosokban mennyire maradnak ott a fiatalok, ha van munka?

Figyelt kérdés
Azokra a 100.000 fő alatti városokra gondolok, ahol kivételesen van munka, és nem BP közvetlen szomszédságában vannak. Én egy kb 20.000 fős városban lakom. Itt van egy nagy cég, emiatt van munka, a városnak is van pénze, karban van tartva, de fiatalok azok nincsenek. Nálatok mi a helyzet?

2024. júl. 6. 15:29
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Állítólag ~27 000 vannak a városban, ahol születtem és élek, és hát... az utóbbi időben (10-15 évben), hogy különféle üzletláncok települtek be, lett egy 4*-os konferenciahotelünk (36 szobás), felújított fürdőnk, szórakozóhelyünk, meg az említett hotel is megnyitotta kapuit a külsősök részére (étterem, bowlingpálya, bár, fürdőkomplexum), megnövekedett a vendéglátóhelyek száma, lett egy Mekink is, kifejezetten több fiatal marad a városban. De még ezek sem elegek hosszútávra.

Van pár kiemelkedő étterem, kávézó, amiket imádnak az itteniek, de annyira, hogy az újonnan nyíló helyekre alig kíváncsiak. Szóval a pár hely, ami nagyon pörög, keresi nagyban a munkaerőt, a többiek meg kis létszámban dolgoznak.

Viszont ezektől eltekintve nincsen olyan munkahely, ami most pluszban eszembe jutna és nagyon megmozgatná a fiatalokat (esetleg a pár szerelőműhely), a korosztályomat (25 körüliek).

Nagyon rátermett és szuper polgármesterünk van (közel 20 éve ő van a poszton), hihetetlenül sokat tett és tesz a városért, annak meg örülök, hogy egy ideje ráálltak a fiatalok itt tartására. Látszik, hogy figyelnek rá, de még nem az igazi. Több nekünk való program kellene, olyan közösségi térről nem is beszélve, ahol szervezkedhetnénk, klubok alakulnának.

Hiába szeretem a várost, örülök annak, hogy itt nőhettem fel, mégsem tudom elképzelni azt, hogy itt éljem le az életem. Nincs annyira sokféle lehetőség.

Ha nekem való, tetsző programra vágyom, vagy felutazunk a megyeszékhelyre, vagy lemegyünk a Balatonra.

2024. júl. 7. 13:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!