Miért gondolja néhány ember a pszichés problémákat hisztinek? Miért terjedt el, hogy az ilyen embereknek egy nagy pofon kéne? Miért hiszik azt hogy ez megoldaná a problémát?
Egyrészt az idősek gyerek vagy kamaszkora elég más volt. Az iskolában a nevelési módszer jóval eltért, de ami fontosabb, hogy voltak akik a háború alatt nőttek fel, rokonokat vesztettek el már fiatalon, nekik aztán egy mai 14 éves gyerek depressziója kutyafüle, amikor mondjuk 14 évesen nekik az apjuk halt meg egy csatában vagy a legjobb barátjukata szemük láttára lőtték szitává az utcán.
Másrészt azok akik most idősek, olyan világban nőttek fel, ahol ahogy befejezted a gimit vagy az általánost, dolgoztál is. Egyetemre már inkabb az ment, akinek megvolt az esze hozzá vagy konkrét elképzelése volt és a család tudta finanszírozni. Nem nagyon volt mit válogatni a munkaban, dolgoztál, mert ha nem, akkor éhen halt a családod és ezt a felelősséget már igen korán a nyakadba kellett venni, mert vagy haza kellett adnod a pénzt vagy 18 évesen már 1-2 gyerekes apa voltál.
Most ha valaki 18 évesen szül az felelőtlen, a mostani idősek fiatalkorában meg természetes volt és egy családapa nem mondhatta azt, hogy ő munkaképtelen, mert depressziós, ahogy a családanya sem engedhette meg magának ezt a luxust.
Ráadásul úgy éltek, hogy rengeteg mindent el kellett hallgatniuk. Akkor tök természetes volt nőként, hogy minden este s.ggrészeg a férjed, ha szerencséd volt, nem vert el és befogtad a szádat, hogy ne legyél szóbeszéd tárgya, plusz a te hibád is lett volna mások szemében, mert a férfi csak boldogtalan MIATTAD, ha megerőszakoltak, elhallgattad, mert különben megaláztak volna, ha nem vonzott a másik nem, megházasodtál a másik nemmel, nem volt mese, a válás tabu volt, ma meg olyan világban élünk, ahol si.án mondhatod, hogy anyád egy buliban ismerte meg az apádat, ahol jómagad is megfogantál és az apádat sosem ismerted.
Régen nem volt az, hogy me too, amit ma előszeretettel kiír mindenki amire egy férfi rákacsint. Régen te nem lehettél meleg most meg már az se baj, ha nem tudod eldönteni mi a nemed.
8, lehet hogy volt, de csak rámondták hogy hü.lye és annyi.
Amúgy nem értem miért lettem.a 0-ra pontozva, amikor az 1. Kommentelő nem érti az idősek körében miért elterjedt ez a jelenség én meg elmagyaráztam.
Tudnátok hány embernek kellett pszichológus meg minden dolgot túlélni, amit elképzelni sem mernétek?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!