Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha valaki értetlenkedik az...

Ha valaki értetlenkedik az miért csinálja vagy mi az oka ennek?

Figyelt kérdés

2024. jún. 28. 14:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%
Talán mert nem érti mit szeretnének tőle?
2024. jún. 28. 14:17
 2/12 A kérdező kommentje:

Azt elfejtettem hozzá tenni ,hogy mindig!

Szóval akár mit mondasz neki akár ,hogy azt 99.9%ban biztos hogy nem fogja megérteni.

2024. jún. 28. 14:20
 3/12 anonim ***** válasza:
94%

Mert rébuszokban beszélsz, felét mondod el a gondolataidnak és meg vagy lepődve (rosszabb esetben: sértődve), hogy ő nem próbálja kitalálni, mi lehet a gondolataid másik fele, hanem visszakérdez.

Itt a gyakorin imádják ezt csinálni a kérdezők. Aztán 20-30 teljesen más irányba menő válasz után írnak le lényeges körülményeket.

Sokan használják következetesen a "párom" kifejezést, aztán csodálkoznak, hogy másik neműnek gondolják őket. Össze-vissza írnak saját korábbi gyerekről, közös gyerekről, párjuk korábbi gyerekéről, nem tisztázzák, ki él velük és ki jár láthatásra hozzájuk, aztán csodálkoznak, hogy teljesen használhatatlan válaszok érkeznek. A legszebb az, amikor azt se írják le, melyik családtagjukról beszélnek, csak E/3-ban írják, hogy az illető ezt teszi, azt teszi, így viselkedik, úgy viselkedik. Pedig nem mindegy, hogy az idős nagymamájuk vagy az őt eltartó szülőjük, netán az ötéves kishúguk csinálja azt.

2024. jún. 28. 14:22
 4/12 A kérdező kommentje:

3-as

Ez most konkrétan egy idősebb tagról van szó ,de állítólag már az előtt is ilyen volt ,ami előtt megöregedet.A nemét korát nem írom le(pontosan).

2024. jún. 28. 14:33
 5/12 anonim ***** válasza:
82%

Ha az a valaki mindenkivel így viselkedik, akkor vele lehet a gond. Vagy szerényebb képeségekkel van megáldva, vagy idős, és már nem úgy működnek a dolgok, mint rég, vagy (ilyennel is találkoztam már) direkt csinálja, hogy egy ponton túl helyette csináljanak meg dolgokat.

Ha pedig csak 1-2 ember jár vele így, akkor viszont sanszos, hogy azok az emberek nem beszélnek túl nyíltan, vagy rébuszokban, félmondatokban adnak ki infókat, vagy akkora általánosítással, hogy szinte bárhogy lehet a dolgokat értelmezni. Kimaradnak fontos infók, amikor sokat változtatnak a helyzeten, vagy pongyola az egész.

Gyakorin is végtelenül gyakran megesik, hogy van egy 2 soros kérdés, aztán találjuk ki mi magunk, mire gondolt a költő.

2024. jún. 28. 14:43
 6/12 A kérdező kommentje:

5-es

Ő mindenkivel ilyen.

2024. jún. 28. 14:45
 7/12 anonim ***** válasza:
87%

1, Lehetnek felfogás-képességi problémái;

2, Ingerszegény környezetben nevelkedett, ami hátrányt okozott neki;

3, Gyorsan beszélnek hozzá, amit nem feltétlen ért meg;

4, Más országbeli kultúrája-, így gondolkodása van;

5, Nem érdekli a környezete.

2024. jún. 28. 15:02
 8/12 anonim ***** válasza:
87%
Nekem a pasim akadt fenn idegbeteg modon a visszakerdezesemen. Erdekes mod az exemnel nem kellett visszskerdezgetnem. Ez mindent elmond.
2024. jún. 28. 15:03
 9/12 1112 ***** válasza:
56%
Vagy tényleg es(z)etlen, vagy tetteti magát annak, mert valamit profitálni akar/ nyerni remél belőle. (akár pl erkölcsi, hogy butának tetteti magát, és nem olyan durván kérik számon, ha valamit elszúrt, vagy pl húzza az időt valamiért) Vagy fáradt, nem akar mélyen belefolyni a témába(ez lehet jogos), vagy lusta, vagy nem érdekli a dolog, vagy nemtörődöm. (Utóbbi két esetben mutathatja úgy, hogy érdekli, miközben nem.)
2024. jún. 28. 15:04
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Vagy esetleg tényleg nem érti, amit mondasz, és visszakérdez, gondolkodik.

Ez sok embert zavar. Mármint sokan hiszik, hogy a másik legyen gondolatolvasó.

Példa: nekem a férjem szokta azt, hogy mondjuk bent maradt a házban a szemüvege, megkér, hogy hozzám már ki, ott van az asztalon. Na most van két szintünk és 5 asztalunk a házban. Szerinted, ha visszakérdezek, hogy mégis melyik asztalon, hol, akkor én vagyok az értetlen?

2024. jún. 28. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!