Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy őrülhet meg valaki?

Hogy őrülhet meg valaki?

Figyelt kérdés
A folyamatra vagyok kíváncsi.
2024. jún. 27. 15:06
 1/5 anonim ***** válasza:
75%
Hát, aki megőrült, az nem hiszem, hogy visszaemlékszik a folyamatra, mivel azt sem tudja, hogy megőrült...
2024. jún. 27. 15:12
 2/5 anonim ***** válasza:
62%

Az egyik eset, amikor talán megőrülhettem volna meg, akkor történt, amikor bent voltam egy vallásban, minek elég szigorú szabályai voltak.

Az egyik ilyen az alkoholra vonatkozó teljes tilalom volt. Na most, egy nap vettem egy édességet, amiről kiderült, amikor már ettem, hogy alkoholos, szóval kiköptem gyorsan.

Ez lehetett az a pont, ahol elindulhattam volna talán a megőrülés felé, hiszen ha egy alkoholos édességet is bűnnek tartok megenni, akkor nem vagyok komplett.

2024. jún. 27. 15:14
 3/5 anonim ***** válasza:
95%

A skizofréniát nagyjából tudom hogy hogy alakul ki, mert pár éve végighallgattam a neten, ahogy egy pszichiáter elmagyarázza.

!!Viszont!!

Én is csak egy tipikus tudatlan kretén vagyok, aki össze-vissza beszél a neten, nem pedig orvos, szóval ne vedd 100%ig készpénznek amit mondok. Lehet hülyeséget mondok.

Szóval az agynak 3 olyan része van, ami felelős azért, hogy valaki skizofrén legyen. Van egy része ami a gondolkodásért felelős, ezzel tudsz racionális döntéseket hozni, ez képes logikára. Van egy része, ami az érzelmi reakcióidért felelős. És van egy része, ami jeleket küld ennek a két területnek, és gyakorlatilag ez szabályozza őket.

Na ha valaki skizofrén lesz, akkor az azért történik, mert ez a jelküldő rész "meghibásodik" valahogy. Túlstimulálja az agyad érzelmi részét (ezért lesznek pl baromi paranoidok a skizofrének; túl vannak terhelve érzelmileg), aztán alulstimulálja az agyad logikára képes részét (ezért szakadnak el a skizofrének a valóságtól néha; nem képesek racionálisan felmérni, hogy mi valós, és mi nem)

Ha pedig sokáig fel van borulva az agyad kémiája, akkor az károsítja az agyad, és egyre elvontabbak lesznek a gondolataid + cselekedeteid.

2024. jún. 27. 15:27
 4/5 anonim ***** válasza:
45%

"megorul" es rogton skizofrenia ha pszichiatria...

A bipolaris sokkal durvabb, foleg a bipol I. A skizofrenek nagy resze nem kozeveszelyes, de a bipolaris lehet a pszichotikus ha ugy esik masokat erinto mania-val, es most nem sima mania ami koznyelv, hanem orvosi ertelem mania, nezz utana.

borderline szemelyiseg zav.-nal is vannak kozveszelyesek, nem mind, de a statiszt. szerint a nok kis mertekben jobban kozveszelyesek - itt most az eros borderline-ra gondolok.

pszichotikus klinikai depresszio - itt oszinten fogalmam sincs, ez veszelyes helyzet csak tippelni tudok, de ha egy olyan major depresszio van, ami ugymond a "tarsadalom szoritotta ki" helyzet, es pszichozisba kerul, az valoban lehet kozveszelyes.

A tobbit szeritnem tudjatok menjetek a csaladi kapcsolatok vagy ide emberi kapcsolatok kategoriaba...

2024. jún. 27. 16:51
 5/5 anonim ***** válasza:
78%

Oké király, de akkor már írd is le hogy hogy alakulnak ezek ki, vagy valami, mert az volt a kérdés.. Én csak azt írtam le, amit tudtam..

Amúgy nem tudom hogy mi ki mire asszociál az "őrület" szó kapcsán, de én első sorban baromira nem az agresszióra, hanem a valóságtól való elszakadásra (szóval pl arra hogy valaki bealufóliázza a szobáját meg a fejét, mert csak így tudja megvédeni magát attól, hogy a kormány gondolatolvasó sugarakkal jusson hozzá a titkaihoz)

2024. jún. 27. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!