Mennyire gyakori, hogy az embereket megalázzák egy gyógyszertárban a felírt gyógyszere miatt?
Konkrétan le vagyok sokkolva, így bocsi, ha kicsit összefüggéstelen vagy zavaros lesz.
Komoly problémáim vannak az életben, nem funkcionálok jól, és nemrég diagnosztizáltak ADHD-val, középsúlyos-súlyos szinten vagyok érintett. A diagnózist kiállító pszichiáterem erősen ajánlotta a gyógyszer szedését, felírta, elmentem kiváltani.
Az egyetlen patikában, ahol ez elérhető volt, ottfogtak egy órán keresztül, faggattak mindenki más előtt, hogy miért akarok kábítószert kiváltani (!), és nem adhatják azt ki úgy. (Úgy, hogy vényem van rá!) Mondtam, hogy hívják fel az orvosomat, és bólogattak rá, de kb mintha fenyegetnének, hogy "na, az lesz!". De nem hívták fel, de mindenen fennakadtak, kötekedtek, hogy minek ez nekem egyébként is.
Teljesen ki vagyok készülve lelkileg most már. A diagnózis nagy megkönnyebbülés volt, hogy tudom, hogy lehet kezdeni valamit ezzel az egésszel, mehetek vele terápiára, erre úgy beszélnek velem a gyógyszertári alkalmazottak, akik elvileg segíteni vannak ott, mint egy utolsó lecsúszott drogossal.
Ez "normális"? Ilyen szokott történni az emberekkel? Ez a mai Magyarország, csak mivel nem járok alapból gyógyszertárba, így nem látom?
Bár nekem sosem volt szükségesm pszichiátriai gyógyszerre, de sosem volt velem ilyen és elképzelni sem tudok ilyet.
Kérdező, ha van olyan egészséges, rátermett családtagod, akire ezt rá lehet bízni, kérd meg őt, hogy máskor váltsa ki helyetted (asszem a te TAJ-kártyádat vinnie kell magával). Valószínűleg pont a betegséged miatt te eleve másképp reagálsz az ilyen helyzetekre, mint egy egészséges.
Rajtam pl. már a megjelenésemen éreznék, hogy udvarias vagyok, de határozott, tudom a jogaimat és belőlem nem mernek bohócot csinálni.
Nálunk is legközelebbi gyógyszertárban olyan tahók, hogy valami elképesztő. Google-n is 2.4-es értékelésük van már.
Én a helyedben szintén írnék róluk egy szép google értékelést, esetleg ha nagyobb port akarsz kavarni akkor a helyi fb csoportba is kiírod.
Sajnálom, hogy így viselkedtek veled, ez nagyon nem volt korrekt, normális dolog a részükről. Szándékos kukacoskodásnak érzem, nem is kicsit. Szerintem sem lenne rossz egy Google értékelésben kifejteni ezt, hátha változtatnak utána a hozzáállásukon.
Relatívan kisebb városban lakunk, nem tudom, hány gyógyszertárunk van (bár most csak 4 ugrik be), mindegyikben voltam, de eddig rendes volt hozzám mindenki. Volt 1 nyeglébb nő, de elég hamar stílust váltott, amikor egy másik ott dolgozó hangosan krákogott egyet.
2 megyeszékhely több gyógyszertárában is voltam, ott semmi gond nem volt, mosolygósak és kedvesek voltak az ott dolgozók.
Szerintem "csak" kifogtál egy ilyen alakot, aki élvezte, hogy fontoskodhat, kellemetlenkedhet egy kicsit. Megértem, hogy pocsék érzés volt, de próbáld meg nem magadra venni.
Az ADHDra mit kapsz?
Asszem Magyarországon Ritalint adnak.
Amerikaban Aderrallt, iszonyatos visszaelesek vannak vele. A benne levo hatoanyag amfetamin.
A ritalinban metilfenadit, hasonlo hatassal. Érthető, hogy parás kiadni is.
Sajat tapasztalataim normal gyogyszerugyben, hogy patikusok kozott sok a hazszam-teveszto. Diplomajuk van, egy boltban adnak ki termekeket, es valahol kisebbsegi komplexusuk lehet, amit levernek, akin tudnak. Biztos nem a tobbseguk ilyen, de aki ilyen, elkepeszto, felhaborito dolgokat engedtek meg maguknak csak sajat tapasztalatban. Orvos soha nem kezelt igy sot.
Probald elhinni, hogy a patikus volt bunko, illetve a gyogyszer termeszete miatt gyanakvas ovezett. Bar azt se hiszem, igy kell elintezni.
En azt tapasztaltam, hogy ez gyogyszertartol fugg. Egy helyen valtottam ki orvos hulyen irta fel a megrendelo lapot, ugymond ervenytelenul. Valtottak 1 - 2 even at egymast a gyogyszereszek (hogy tudjatok, vannak a pultosok azok szeretik magukat "gyogyszertari szakasszistens"-nek hivni, en penztarosnak hivom, es van 1 valodi gyogyszeresz, akit kihivnak, hogy kezelje le).
Es 1 - 2 evig tlibe szartak bele a megrendelo lapba, majd jott egy no aki ugy belemkotott mint a retek. Aztan atmentem masik gy. boltba, ott megint jottek, elohoztak valami bazi vastag konyvet, de egy dobozzal orvosi recept tulajdonsaga miatt ki kellett adniuk csak egyszer. Tobbszor nem lehetett naluk. Majd harmadikhoz elmentem, nemhogy olcsobb volt, de atneztek a lapot, es semmi gond nem volt. Annyi volt, hogy "kb mikorra tudjuk megrendelni Gipsz Jakab? Jakab szerint kb 2 nap". Aztan ennyi lett.
Ismerosnek meg a RIvotrilt sem adtak ki mert a szemelyi helyett jogsit mutatott fel. Elkuldte a p*csaba jogosan. Szemely szerint ha ilyen gubanc van, szolni kell, hogy addig nem mesz el innen ameddig ki nem jon a gyogyszeresz es o nem mondja, hogy rossz valami. Neki nagy felelossege van, o tudja hogy milyen pecset kell, azon milyen szam, ilyenek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!