Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan illene köszönnöm a...

Hogyan illene köszönnöm a fogorvosom asszisztensének, ha velem azonos korosztály?

Figyelt kérdés

Amikor belépek letudom egy jó napottal. Viszont van néha, hogy még nincs bent a doki, csak az asszisztens.

A nő/lány maximum 26-27 éves lehet, lehet fiatalabb, én meg 24 éves nő vagyok. Az ilyen korosztályú nőknek szinte mindig sziával köszönök, ezért kellemetlen is elnyomnom a jó napotot.

2024. jún. 26. 22:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%

Ez, hogy szinte mindenkivel tegeződünk nem olyan régóta van így.

Elméletileg, a régi tradíciók szerint, mivel ő az idősebb,

nem igazán tegezhetnéd le, amíg nem ajánlja fel neked.

Ráadásul nem "azonos szintű ismeretség".

Azért, remélem: megtalálja a kérdésedet egy viszonylag olyan korban lévő valaki mint te - hátha másképp gondolja, mint én.

2024. jún. 26. 22:13
 2/13 anonim ***** válasza:
86%
Bunkóság lenne letegezni, ha nem ajánlja fel.
2024. jún. 26. 22:13
 3/13 A kérdező kommentje:
#1 nem tudom, hogy idősebb-e, csak maximum annyi lehet. Az is lehet, hogy fiatalabb nálam 1-2 évvel.
2024. jún. 26. 22:14
 4/13 anonim ***** válasza:
86%

Akkor is add meg a tiszteletet! Magázd. Ha zavarja, akkor majd megkér, hogy tegezd.

Amikor én dolgoztam egészségügyben (24 voltam), akkor amikor a váróteremből behívtam a következőt, hiába volt 16-18 éves mondjuk, akkor is magáztam. Valahogy ez egyértelmű, bár ezek szerint nem mindenkinél.

2024. jún. 26. 22:15
 5/13 A kérdező kommentje:
Engem tegez ő, ezt kifelejtettem.
2024. jún. 26. 22:16
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez fontos, akkor szerintem mehet.
2024. jún. 26. 22:18
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

(férfi vagyok)

úgy neveltek, hogy mindig várjam meg míg a nő felajánlja, hogy tegezzem, kortól függetlenül, ha viszont egy férfi letegez simán tegezem vissza.

Természetesen 18 éves korom után mondta ezt anyám, mikor zavarban voltam, hogy kinek mit köszönjek.

2024. jún. 26. 22:22
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha ő tegez, akkor tegezd vissza.
2024. jún. 26. 23:36
 9/13 anonim ***** válasza:
Jó napot! Végtére is nem ismeritek egymást.
2024. jún. 27. 07:58
 10/13 anonim ***** válasza:

Dolgoztam egészségügyben. Nàlunk úgy volt, hogy az orvos hiàba kollega, pàciens elött mindig doktor/doktornő-ként hivatkoztunk ràjuk és magàztuk őket. Mert ebben a minőségében van jelen. Civilben, ha elmentünk csapatosan meginni valamit, akkor tegeztük őket.

Szerintem mivel te ott pàciens vagy, ő meg orvos, ezért akkor is magàzd és doktornőnek hívd ha azonos korban vagytok vagy esetleg fiatalabb nàlad.

2024. jún. 27. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.