Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A hetvenesek meg tudják...

A hetvenesek meg tudják tanulni az okostelefon vagy tablet használatát? Mi az, ami nehézséget okozhat?

Figyelt kérdés
2024. jún. 22. 17:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen dolog szerintem, az érdeklődés hiánya, technikaundor, márpedig ezek nem most jelentek meg, ahogy az okostelefonok, PC-k sem, és már évek óta elérhető áron vannak. Tehát aki eddig ódzkodott ezektől, az legfeljebb gépiesen tudja majd kezelni, de megijed az első szokatlan dolognál.
2024. jún. 22. 17:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Időseknek tartottam közösségi alkalmakat, amikor bejött a covid. Úgy megtanulták a 8O+ -osok az internethasználatot, mint a pinty! Van olyan online alkalom, ami megmaradt, mert megszerették ezt a lehetőséget is!

Persze van olyan, aki kicsit küzd, korából adódóan elfelejti, mit hogy állítson be, stb... de sokan nagyon ügyesek ám.

2024. jún. 22. 17:46
 3/8 anonim ***** válasza:

Az okostelefon és a tablet baromira felhasználó barát. 😆

Az internet már 30 éve létezik, szerintem a legtöbb 70es ember dolgozó éveiben pont még javában feltárcsázós net volt, meg klasszik PC-k voltak, amiken sokkal inkább mutatvány volt valamit csinálni, de pont ez a generáció járatta ezeket be, és azóta végig jelen volt.

Most meg bedugod aztán megy a cucc. Megrágja helyetted a falatot, nem kell floppyról installálni, és a hardver egy zárt rendszer. Egy 5 éves is tud klikkelni.

Ami szerintem inkább probléma nekik, az az AI felismerése ami egyébként vicces, mert pont ez a generáció óvott attól mindenkit, hogy az interneten hazudnak az emberek.

2024. jún. 22. 18:30
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Emberfüggő. Nálunk a mamák kütyüznek, a papák meg azt sem tudják, hol kell bekapcsolni az asztali gépüket.
2024. jún. 23. 09:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Anyu 81 évesen tabletezik (inkább már az a gond, hogy függő lesz.) Úgy értve, minden hírt elolvas, folyton zsizseg az agya, ki van éhezve az infóra. (Mondjuk mindig is ilyen volt, csak akkor elég volt a rádió, tv, újságok).
2024. jún. 23. 12:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Egy részük igen. Pl. apám egész jól belejött a közösségi oldalakba, böngészi a híreket, zenét hallgat, chatel, hirdet, míg anyukám csak alig-alig használja az okostelefont netezésre, azt mondja nem ért hozzá és nem is érdekli.
2024. jún. 23. 17:49
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Az érdeklődőbb beállítottságúak igen.
2024. jún. 23. 22:17
 8/8 anonim ***** válasza:
Aki fogékony az ilyesmire, érdekli ez mind, szerintem könnyen meg tudja tanulni. Vagy épp, ha valamelyest rá van kényszerítve. Ezt az utolsót például volt magántanáromra értem, aki megözvegyült, unokái egy része külföldön él, így nekik a telefon, tablet maradt az egyedüli aktív kommunikációs csatorna. Így megtanult, amit csak tudott, és teljesen könnyedén használja az említett kettőt, meg a laptopját is.
2024. jún. 25. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!