Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy gondoljátok, igaz lehet...

Hogy gondoljátok, igaz lehet az, ami ebben a kutatásban van, hogy a magyarok több mint fele soha nem sportol, és az is amivel ezt indokolják?

Figyelt kérdés

A magyar felnőttek több mint fele soha nem sportol, és ezt a legtöbben azzal indokolják, hogy nincs kedvük hozzá, illetve nincs idejük rá – írja az MTI a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet új kutatása alapján. A felmérést 2023 novembere és 2024 januárja között 1260 fős, Magyarország felnőtt lakosságára reprezentatív személyes lekérdezéssel.

A kutatás szerint a magyarok körében a passzív, leginkább a képernyőhöz kapcsolódó tevékenységek bizonyultak a legnépszerűbbnek, de a család és a barátokkal töltött idő közé beékelődik a mozgás és a sport is. A felnőtt népességnek a 43 százaléka legalább hetente mozog, azaz sportol vagy egyéb testmozgást végez. A soha nem sportolók aránya 55 százalék, míg viszonylagos rendszerességgel nagyjából a felnőttek harmada sportol.

2024. jún. 20. 15:56
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
21 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
7%

Korosztqlyfuggő.

A családod dolgozó embereket valoban kiveszi a munka meg q család. Magukra sincs idejuk energiájuk örülnek hogy élnek.

Viszont huszonévesej vagy pl ahol ninvseneke gyerekek es ido mint a tenger plane ha reszmunkában van, azok sztem állandoan sportolnak.

Mellesleg a sporthoz minosegi taplalkozas is kéne, majkremes kenyértől meg nem lehet sokat várni.

2024. jún. 20. 16:10
 2/16 anonim ***** válasza:
*családos
2024. jún. 20. 16:10
 3/16 anonim ***** válasza:
65%
Én azért nem sportolok, mert sportolni nem jó. Fárasztó és időigényes. Fizikai munkát végzek (na jó, nem nehezet), kerékpárral közlekedek (mert nincs más), nekem elég ennyi.
2024. jún. 20. 16:42
 4/16 anonim ***** válasza:

Miert vagyok lepontozva? Nézz màr be egy edzőterembe kik járnak.

Vagy futni.

2024. jún. 20. 16:59
 5/16 anonim ***** válasza:
Szerintem még a rendszeresen sportoló válaszolók nagy része sem végez igazi sportot, lefut 3 kört egy héten vagy ilyesmi és már sportosnak nevezi magát. A ténylegesen heti többször kondizó/úszó/futó vagy egyéb intenzív sportot végzők aránya szerintem 10-20%, ami siralmas.
2024. jún. 20. 17:05
 6/16 anonim ***** válasza:
Nekem még soknak is tűnik. Amúgy változó, én pl nyáron nem vagyok hajlandó megmozdulni mert meleg van. Ősztől tavaszig viszont rendszeresen sportolok. Akkor én melyik kategória vagyok? :D
2024. jún. 20. 17:13
 7/16 anonim ***** válasza:
65%

Persze, hogy igaz. A magyarok híresek arról, hogy mennyire lusták és mindenre szeretnek kifogást találni, pl, hogy a munka, a család..stb.. Nem hiába annyi elhízott és túlsúlyos ember van ebben az országban.

Ideje pedig mindenkinek arra van, amire szán. Nem kell annyit a tévé előtt ülni, vagy fb-ozni a telefonon és máris lesz idő egy kis mozgásra.

2024. jún. 20. 17:33
 8/16 anonim ***** válasza:

Mondjuk aki 12 órában melózik család mellett annak valószínüleg tényleg nincs ideje ilyenekre. (+ az idézett szöveg szerint “nincs kedvük”, ez nem kifogás)

9 óra munka + 4 óra utazás + házimunka és egyebek mellett én is elég nehezen találok időt rá.

2024. jún. 20. 17:41
 9/16 anonim ***** válasza:

"Miert vagyok lepontozva?"

Én nem pontoztalak le, de megjegyzem: a hozzászólásod minden pontjába bele lehet kötni. Az igaz, hogy a családosoknak kevesebb erőforrása van sportolni, de az én megfigyelésem, hogy akinek fontos volt a sport huszonévesen, az megoldja családosan is, aki meg panaszkodik, hogy semmi ideje, az huszonévesen sem tartotta fontosnak. A kaja meg full offtopic, nem tudom, hogy jött ide.

"Nézz màr be egy edzőterembe kik járnak."

Erre külön kitérnék, mert szerintem ez becsapós példa. Az a megfigyelésem, hogy kondiba gyakrabban járnak az emberek azért, hogy jól nézzenek ki a strandon, mint a sport szeretetéért. Nyilván több huszonévest fogsz itt találni, mint negyvenest, ez nem meglepő. Egy csomó haverom addig járt kondiba, míg nem lett állandó csaja.

Mielőtt valaki belém kötne: nem azt mondom, hogy a kondisok nem sportemberek, csak azt, hogy ez speciális eset.

"Vagy futni."

Ez meg telibe öngól: szerintem konkrétan ugyanannyi, ha nem több harmincas-negyvenes, sőt ötvenes-hatavanas embert látok futni, mint huszonévest. Egy csomó ember kifejezetten korosabban kap rá a futásra.

2024. jún. 20. 17:46
 10/16 anonim ***** válasza:

Egy hét 7 napból áll. Azt nem hiszem, hogy valakinek nincs heti egyszer 30-60 perce arra, hogy mozogjon.

Párom is fizikai munkát végez, mégis munka mellett lételeme a mozgás.

Mint írtam, kifogást mindenre lehet találni.

2024. jún. 20. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!