Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A németek miért tűnnek ilyen...

A németek miért tűnnek ilyen “szerencsétlennek”?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy ideje Ausztriában járok egyetemre és feltűnt egy nagyon furcsa dolog.

Találkoztam itt németekkel is, és azt figyeltem meg, hogy az osztrákok és más nemzetiségekhez (hollandok, bolgárok, szerbek stb.) képest sok német itt kicsit “szerencsétlen”.

Sokan vékonyak, gyengég, alig van bennük tartás (hamar feladnak egy beadandót, panaszkodnak, jaj ne még ezt is meg kell csinálnom stb), unsportosak, félnek dolgokat kimondani, kicsit beleillenek ebbe a balfék nerd/kocka kategóriába.

Amit feltűnt, elsősorban az osztrák szaktársaimnál, hogy sokuk igen fegyelmezett, szorgalmas,kisportolt, összességében sokkal élettel telibbek, a srácok sokkal férfiasabbak, a lányok nőiesebbek.

Nyilván vannak kivételek, de nekem ez elsősorban csak egy áltagos megfigyelés, ami elég egy fajta véleményalkotáshoz a részemről.

Bennem nagyon megvolt a sztereotípia, hogy a németek erősek, magasak, jóképűek, eszméletlen szorgalmasak, de a kb 15 német szaktársam bő 3/4-ére érvényes a megfigyelésem.

Nemmellesleg ezt akkor is megfigyeltem, amikor Németországban voltam, nem csak ebből a néhány főből vontam következtetést.

Lehet kicsit sok háborús filmet néztem mostanában, de a filmekben a német katonák szinte kivétel nélkül mindig nagyon ápoltak, jó kiállásúak, igazán férfiasak voltak (a színészek sokszor szintén 20-25 éveseket alakítottak).

Ez csak az én megfigyelésem, vagy ezt esetleg más is megtapasztalta? Nem csak egyetemi közegben, esetleg külföldi munka vagy utazás során is.

Nyilván nem szeretnék semmi rossz szándékot ebbe beleszőni, imádom a németeket, szimplán egy megfigyelés volt a részemről amiben szeretném a véleményeteket kérni.

jún. 10. 21:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%

Elég szűk, és eléggé speciális a minta.

Nézz rá az országra és a mutatóira.

jún. 10. 22:00
 2/11 anonim ***** válasza:
36%
A megfigyelésed rossz, nem igaz.
jún. 10. 22:02
 3/11 anonim ***** válasza:
74%
Én is sok némettel találkozom, nekem egyáltalán nem tűnnek szerencsétlennek. Inkább nyugodtabbnak tűnnek, kevesebb a felvágás, természetesebbnek hatnak számomra mint a magyarok jó része.
jún. 10. 22:08
 4/11 anonim ***** válasza:
52%
Németek között élek jó ideje, ilyet nem tapasztaltam.
jún. 10. 22:12
 5/11 anonim ***** válasza:
15%

Végletekben gondolkodó, harsány, merev banda.

Ahogy Churchill mondta anno, megelőző intézkedésként 50 évente célszerű lenne őket lebombázni teljesen.

A google mapról egyedül nekik van rengeteg kihomályosított házuk.

Miért?

F.snak még mindig a megtorlástól, a többségük náci leszármazott.

Nem változnak ezek sosem.

jún. 10. 22:15
 6/11 A kérdező kommentje:
1) nem mutatókra gondolok, semmi köze nincs semmi statisztikához, gazdasági, politikai dologhoz. Csak azt figyeltem meg, hogy a németek megjelenése, fellépése, karaktere más.
jún. 10. 22:27
 7/11 A kérdező kommentje:
2) kifejtenéd esetleg, hogy te mit tapasztaltál?
jún. 10. 22:28
 8/11 A kérdező kommentje:
3) nem is okvetlen erre gondoltam, ebben amúgy egyet értek, elsősorban a németek (átlag német) megjelenésére, kiállására, testbeszédére gondoltam
jún. 10. 22:29
 9/11 anonim ***** válasza:
80%

"Csak azt figyeltem meg, hogy a németek megjelenése, fellépése, karaktere más."

. Ez magyarázható azzal is, hogy a saját tulajdonságaidat ltod bele másba.

jún. 10. 22:36
 10/11 anonim ***** válasza:
36%

Nem jól látod őket.

Sokat mozognak, sportolnak, természetbe járnak, nincsenek elhízva.

jún. 10. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!