Miért van az mindig hogyha megpróbálok barátkozni valakivel, egyből jön az hogy én zaklatom őt?
Érdekes amit a jelenkori trendek tettek az emberek fejével. Én egykor egész népszerű voltam, mindig megvolt a társaságom, többnyire engem kerestek, és sose kellett igazából nyomulnom senkinél. Teljesen normális és laza, nagyjából egyenlő kapcsolataim voltak, legyen az baráti vagy épp romantikus jellegű.
De a jelen... Ha próbálok új embereket megismerni, az többnyire hamar elhal. Ha túl keveset írok ahogy sokszor a másik fél is, akkor érdeklődés hiányában hal el minden szép lassan, és egy ponton eltűnik a másik fél. Ha én viszem jobban a beszélgetést akkor kezdem manapság látni hogy talán túl sok leszek (holott ez régebben nem számított volna túl soknak sehol sem), túl sok kérdés és talán ezért tűnik el. Mindezt úgy hogy állítólag magányos, társaságot kereső emberekről van szó.
Maga a ghosting jelenség is érdekes. Olvastam egy tanulmányt, ott a legfőbb oknak azt jelölték meg hogy a másik fél már nem érdekelt a kapcsolat fenntartásában. Na most ha a másik fél kezdi el kiüresíteni a kapcsolatot, egyre ritkábban jelentkezik, elkezd ignorálni egyre több kérdést és választ, akkor üres lesz végül az egész és szétesik és lelép. Ha viszont finoman szóvá teszed hogy nem esik jól hogy fontosabb dolgokat ignorált, vagy esetleg csak újra megkérdezed ugyanazokat, akkor meg bejön a második leggyakrabb ghosting tényező, hogy nem mer vagy nem akar konfrontálódni, és azért tűnik el. Én se akarnék mert nem az a célom vele, de a többség egyszerűen mindent személyesre vesz manapság, és a saját hibáiért is a másikat támadja vagy bünteti. A harmadik fő tényező a túlzott elvárásokon való stresszelés, van akinek már az is annak számíthat ha 3-4 kérdéssel többet kell megválaszolnia, mert mondjuk mobilról pötyög. Ha meg nem kérdezel annyit és nem próbálsz annyira kötődni, beléphet a negyedik leggyakoribb ghosting ok, hogy nem kellően erős a kapcsolat, és akkor azért lép le... :D Az ötödik pedig a megsértődés, ezt mondanom se kell néha emberek olyan dolgokat belelátnak a másikba hogy az hihetetlen, főleg manapság hogy csomó ember konstans idegállapotban van. Szóval ez sajnos már gyakorlatilag bármikor jöhet, és képesek ghostingholni érte. Ja a hatodik a mentális bajok, azt hiszem nem is kell mondanom semmit róla.
Tehát ember legyen a talpán aki manapság képes új online kapcsolatokat építeni és főleg fenntartani. Régen évtizedes élő ismerettségek születtek ebből, manapság a maximum pár hónap, aztán kiüresedés vagy eltünés a vége.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!