Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van az mindig hogyha...

Miért van az mindig hogyha megpróbálok barátkozni valakivel, egyből jön az hogy én zaklatom őt?

Figyelt kérdés
Erről szól az életem, ki vagyok közösítve a világból, mindenki zaklatásnak veszi a közeledésemet
2024. jún. 7. 04:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
82%
Az enyemet is. Dolgozok meg sportolok es remenykedek,hogy egyszer lesz 1-2 baratom. Sot meg a pasimtol is ugy erzem,h zaklatasnak veszi az uzeneteim. O is leraz magarol.
2024. jún. 7. 04:37
 2/15 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező: kérdés, hogy napi hányszor keresed azt a valakit? Nem-e túl személyes kérdésekkel keresed? Kimondta-e már valaki, hogy meddig mehetsz? Ha igen, te ezt mennyire tartottad be? Mi a célod a másikkal? Ezt előre tisztáztátok egymással?
2024. jún. 7. 05:23
 3/15 anonim ***** válasza:
87%
Lehet nagyon nyomulsz. Rágörcsölsz, és túltolod. Észre se veszed. Próbálj visszafogottabb, és lazább lenni. Ne akarj mindenáron barát lenni, majd alakul magától.
2024. jún. 7. 05:28
 4/15 anonim ***** válasza:
52%

Elmagányosodtunk. Mindenkinek hiányzik egy társ, barát, mégis, amikor közekedünk egymáshoz, az sok.

Online vagy élőben ismerkedsz?

2024. jún. 7. 05:29
 5/15 anonim ***** válasza:
68%
3-as jól írja, a barátsághoz idő kell. Később veszed csak észre, hogy jé, nem csak ismerősök vagyunk, hanem jóbarátok lettünk. Ehhez sok-sok idő kell. Nem úgy, mint gyerekkorban: Leszel a barátom?
2024. jún. 7. 05:32
 6/15 anonim ***** válasza:
78%
Elképzelhető hogy amíg te közeledésnek bevétel az másoknak már sok (=zaklatás). Próbálj meg enyhébben közeledni a többiekhez!
2024. jún. 7. 05:47
 7/15 anonim ***** válasza:
58%
Menj pszichológushoz, mert nem látod magadban azt, amivel másokat taszítasz. Pedig biztos van. Mondjuk, nem veszed észre, hogy a másikat nem érdekled, és mindenáron szóval akarod tartani.
2024. jún. 7. 06:26
 8/15 Miért nem utálsz? válasza:
100%

Azt kellene elsősorban realizálni, hogy a másik fél tényleg úgy érzi-e, hogy te zaklazod vagy csak te érzed/gondolod így. Ha az előbbi és rendszeres akkor valószínűleg valami "tanult" szociális képesség nálad nincs teljesen rendben, ha az utóbbi akkor pedig valószínűleg súlyosan önbizalom hiányos vagy. De nem akarok okoskodni.

De igazából ha valaki szerint én zaklatom őt vagy nincs meg a kölcsönös érdeklődés akkor az ilyet jobb elengedni azonnal és nem a másik terhére lenni.

2024. jún. 7. 06:36
 9/15 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem a stílusoddal van a problémája az embereknek.

Számolatlan körülmény van, amely irritálhatja az embereket, de a "modern életszemlélet" is hozzájárul tisztességesen ahhoz, hogy egy ember magára maradhasson.

a. Erőltetettnek érzik azt, amit te szimpla kezdeményezésnek/kapcsolatépítésnek vélsz.

b. Az emberi kapcsolatok nem arról szólnak, hogy az ismerősök, barátok 7/24-ben rendelkezésre álljanak, - mindennek meg van - elméletben - a maga helye/ideje.

c. Tapintat hiánya, - lehet valaki őszinte, de ennek van egy egészséges mikéntje is, (nem lehet mindent elmaszatolni következmények nélkül azzal, hogy "Én ilyen vagyok - és kész!")

d. A magánszféra erőltetett(nek vélt) megsértése

e. A másik ember kisajátításra, irányításra tett törekvések, - amelyek szintén kiválthatnak egy masszív ellenállást, unszimpátiát.

f. A kapcsolat nem kívánt vagy jelentéktelen mélységű a másik ember részéről.

g. Internettel összeboronálható egyéb körülmények, - függőség, antiszociális viselkedés, társasági élet igénytelensége.

h. Külső jellemzők által kiváltott előítélet

i. Tartalmatlan kommunikáció erőltetése (pl. ahányszor meglát valaki egy másik embert, ráköszön, időjárást kezd el boncolgatni vagy napi szinten 50-szer megkérdezi a másikat telefonon, hogy "Szeretsz?" - és hasonlók)

j. Olyan közös programok erőltetése, amely a másik fél életébe valamiért nem illeszthető bele - elsősorban a rendszeresség okán, de lehet az érdeklődés hiányából fakadó is)

k. A kapcsolat építésére rosszul megválasztott időpont

Szerintem nem teljes a lista így sem, de ezek alaptényezők, amelyek kihatással lehetnek az emberi kapcsolataid alakulására. Nem feltétlenül biztos, hogy a te készülékedben van a hiba, - az emberi gondolkodást, értékrendet alaposan átszabta az internet, a kommunikációs módok gyökeres és erőltetett megváltoztatása, teljesen megváltoztak az emberek értékrendjében a prioritások, az értékítélet, a jólét érzete és a bőség zavar pedig teljesen összezavarja az emberek jelentős hányadának gondolkodását is.

2024. jún. 7. 07:05
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

A másik fél ténylegesen ki is mondja, hogy "zaklatod"? Ilyenkor nem fejti ki senki sem, hogy nála ez konkrétan mit jelent?

Mert elsőre arra gondolnék, hogy túl gyakran keresed a másikat (legalábbis ahhoz képest, amennyire/amennyiszer neki erre igénye, energiája lenne), esetleg túl sokat kérdezel, túlzottan rápörögsz a beszélgetésre. Vagy, ami még gyakori tud lenni, az az, hogy esetleg számonkéred a másikat, hogy miért csak x perccel/órával később írt vissza neked.

Nem azt mondom, hogy fixen igazak ezek rád, de mivel nincs sok infó a kérdésben, a legtöbben csak sötétben tapogatózunk.

2024. jún. 7. 10:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!