Üdv mindenkinek. Le tudná írni nekem valaki röviden tömören, hogy egy pincér/felszolgálónak mi a pontos feladata egy esküvőn? Kis falusi esküvő egy iskola aulájában.
2 hónap múlva vagyok hivatalos erre az eseményre mint felszolgáló, csak nem igazán tudom ennek a pontos menetét. Esküvői felszolgálás hiányában.
Ha valaki dolgozott már ilyenen és leírná hogy hogy is fog ez kinézni azt megköszönném. Mi a menete egy ilyennek elejétől a végéig?
Ott lesz a főzés is a suli konyháján?
Dolgoztam étteremben, vállaltunk lagzikat. Igaz, én más pozícióban, így csak megfigyeltem, meg ugye étterme válogatja.
A pincér/felszolgáló folyamatos kapcsolatban van a konyhával és a vőféllyel. A vőfély egyébként azért szokott lenni, mert ő tudja az események egymasutániságát, kontrollálja az eseményeket, ne legyen összevisszaság.
Vagyis nálunk pl. azért volt. Ott lesz?
A pincér a vendégek érkezésére megterít, felteszi a vendégváró sütiket, pogácsát, ha fogynak, pótolja. Kínálgat, kérdez.
A vacsoránál pedig felteszi az asztalra az ételeket, ahogy következnek. Éjfélkor a svédasztalra rakja fel a dolgokat, kajáa, beviszi a tortát, az ahhoz való eszközöket.
De kell, hogy legyen ott ember, aki ezeket elmondja neked, mert ha még nem dolgoztál esküvőn, nem dobhatnak csak úgy a mélyvízbe.
Italos az a pultos szokott lenni. Az is a te dolgod lesz? Hány fős lagzi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!