Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért jó a házasság?

Miért jó a házasság?

Figyelt kérdés

Először is szögezzük le, hogy nem a CSOK-ra, hitelfelvételre és egyéb dolgokra gondolok. Alapvetően az érdekel, hogy a házasság mit tesz hozzá egy kapcsolathoz.

Nekem például nem volt még komoly párkapcsolatom, de nem hinném, hogy egy ceremónia és egy anyakönyvi kivonat után jobban tudnám szeretni a párom, ha addig is imádtam. Kíváncsi vagyok, hogy nektek mi erről a véleményetek és hogy látjátok!

2022. nov. 30. 13:43
 1/6 anonim válasza:
85%

Kimondta hogy jó? Lehet csak az én ismerettségi körömben van így de a legtöbben panaszkodnak a házastársukra,és rengeteg válás van. Én is elváltam 2 éve. 8 évig tartott. 27 éves vagyok de istenemre mondom én soha többet nem mennék újra férjhez de még csak egy férfi se hiányzik az életemből. Én betiltanám a házasságot komolyan mondom. Kizsigerelik egymást a felek.

Csak remélni tudom hogy nem mind ilyen de az én tapasztalataim ezt mutatják és ezt hallom minden honnan is.

2022. nov. 30. 13:49
 2/6 A kérdező kommentje:
Nyilván teljesen szubjektív, hogy kinek milyen egy házasság. Itt az oldalon is több kérdés alatt olvastam már, hogy a kapcsolat női tagja alig várja, hogy megkérjék a kezét. Miért? Mitől lesz jobb vagy több egy kapcsolat ettől?
2022. nov. 30. 13:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván úgy lesznek hivatalosan egy család. Vagy öröklés szempontjából csak a házastárs és a gyerekek örökölnek, a pár, élettárs nem (persze erre ott a végrendelet). Érzelmileg egy eddig is szeretettel teli kapcsolatba nem hoz semmi többet.
2022. nov. 30. 13:57
 4/6 anonim ***** válasza:
93%

Adminisztratív okokból egyértelműen jó.

A lényeges része maga a ceremónia, hogy a család és mások előtt kimondjuk, ez most már végleges, és egy kicsit ők is részesülnek ebben a kötelékben; vagyis valamiféle plusz, egy másik aspektusa a kapcsolatnak ahhoz képest, hogy addig ketten testileg, lelkileg már összekötődtünk. Persze kérdés, ez kinek mennyire fontos.

"nem hinném, hogy egy ceremónia és egy anyakönyvi kivonat után jobban tudnám szeretni a párom"

. Nem is értem, hogy merült ez fel. Születésnapot sem azért ünneplünk, hogy jobban szeressem az életemet, a diplomaátadáóra sem azért megy el az ember, mert fél, különben nem ér semmit a diplomája, és nem kap munkát.

2022. nov. 30. 13:59
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A kapcsolat nem lesz jobb, de az élet egyszerűbb lesz.
2022. nov. 30. 14:08
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Hivatalosan is közeli hozzátartozók lesztek.

Örökbefogadás, vérszerinti gyerek vállalása, öröklés, de még a kórházi látogatás is egyszerűbb lesz.

2022. nov. 30. 14:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!