Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek el fogja olvasni?

Szerintetek el fogja olvasni?

Figyelt kérdés

Röviden tömören: összeismerkedtem egy párkapcsolatban élő nővel. A kapcsolata és a nagy távolság ellenére többször is találkoztunk, kirándulgattunk... Egy éven át majd' minden nap beszéltünk messengeren, megosztotta velem bánatát, sikerét, titkait, vágyait... Az utolsó találkozás során - ugyan eléggé sután, de - bevallottam neki, hogy egy ideje már többet érzek iránta, mint barátság. Abban reménykedtem, ő is hasonlóan érez. A kapcsolatáról túlzottan sokat nem beszélt, de az alapján a kevés alapján inkább tűnik lakótársi együttélésnek, mintsem igazi párkapcsolatnak...

Miután színt vallottam kezet fogott velem, és mindennemű érzelem nélkül azt mondta akkor vége, nem találkozunk többet. Azután nem is írt már többet. Én egy hónapig vártam. Aztán úgy döntöttem, hogy elküldöm azt a levelet neki, amit eredetileg csak azért írtam meg, hogy kiírjam magamból, ami még bennem maradt. Igazából nem vártam választ, reakciót, de azt gondoltam, hogy annyival megtisztel, hogy elolvassa... Végtére is barátok voltunk, vagy mi a szösz...

Megértem, hogy nem akar már velem többet találkozni, de fáj, hogy így semmibe vesz.

Van, aki szerint biztosan el fogja olvasni, nem bírja ki...

máj. 31. 22:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
73%
Nem "semmibe vesz", hanem csak azt teszi ami a legtanácsosabb az ő helyzetében. Túl okosnak azért nem mondanám, mégis mi a francot gondolt hogy mégis minek akarsz vele találkozgatni? Vagy azt kamuztad neki hogy te is párkapcsolatban élsz?
máj. 31. 22:46
 2/15 A kérdező kommentje:

Barátságnak indult, tényleg nem volt hátsó szándékom. Egyszerűen örültem, hogy végre találtam valakit, akivel hasonló a lelki világunk, akivel normálisan, őszintén lehet beszélgetni.

A találkozást tulajdonképpen ő vetette fel először.

máj. 31. 22:52
 3/15 anonim ***** válasza:
75%

Érdekes. El tudom képzelni, hogy nem olvassa el. Van olyan, hogy történik valami és egyik pillanatról a másikra a másik ember nem számít. Ha akarom, ha nem. Ilyenkor viszont az ember elővehetné a gerincét, legalább annyit kinyögni, hogy "Sajnálom."

Fura, hogy mindketten szemellenzőt viseltetek. Neked meg lehetett volna kérdezni tőle, hogy a párja mit szól hozzá, hogy ti kettesben találkozgattok. Le kellett volna tisztázni az elején a szabályokat, az egymáshoz való viszonyotokat. Volt már téma itt a gyakorin, van olyan, hogy vállalja mindkét fél a barátságot akkor is, ha az egyik szerelmes a másikba.

Ha menet közben jössz rá, hogy nem barátság részedről... Elhiszem, hogy nagy a dilemma. Hátha elmúlik, hátha ő is így érez stb. Az ő reszéről is lehet, hogy sántított a dolog, és nem volt tiszta a lelkiismerete. Lehet, hogy önmaga elől menekül ezzel a viselkedéssel. Mindenesetre én tiszteletben tartanám a másikat, akivel egy évig szoros kapcsolatban voltam, és válaszolnék valamit.

jún. 1. 01:38
 4/15 anonim ***** válasza:
51%

Az egyik, hogy ha te tisztáztad magadban, hogy ennek nincs jövője, miért fontos, hogy elolvassa-e amit irtál? Te már magadban lezártad. Oké, kiírtad magadból, elküldted, itt zárd le, mert akkor nincs megállás, idővel ha bebeszéled magadnak hogy elolvasta, akkor miért nem reagált, mit kéne tenned, hogy reagáljon, mert biztos nem jól fogalmaztál, akkor muszáj élőben beszélni vele, de miért kerül, miért nem veszi fel a telefont, stb.

Másrészt az van, hogy nem erőszakolhatjuk rá a másikra az érzéseinket, a gondolatainkat vagy az akaratunkat. A kapcsolatokban az a jó, ha mindkét fél akarja a dolgokat és az akarat nem úgy jön létre, hogy a másik beleerőszakolja.

A harmadik, hogy oké, ő vetette fel a találkozót először, de attól meg ugyanúgy joga van nem akarni találkozni a jövőben.

Nekem is volt egy nő (én is az vagyok és nem szerelmről van szo), aki szimpinek tűnt, felvetettem, hogy fussunk össze egy kávéra, aztqn ebből lett pár kávézás, amikor kijött a nőből az igazi énje, amiből kiderült, hogy azért nem tud tartós barátsagokat kialakítani, mert egy paranoiás energiavámpír. Most ezt nekem tűrnöm kene, mert annak idején én vetettem fel a találkozokat?

Oké, jól elvoltatok, aztán kiderült, hogy te szerelmes vagy, ő nem, így nem akarja folytatni, lapozzunk. Nem kell ezt molekulakra bontva elemezni.

Gobdolj bele, te mit szólnal, ha pl nem jönne be a fogorvosod, mert csak nappal tud fogadni, ráadásul draga is, ezert udvariasan elköszönsz és ő meg levelet ír neked, meg azon agyal, hogy mi lehetett a baj, hogyan hozza helyre. Te is feszélyezve éreznéd magad, nem?

jún. 1. 02:00
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

A kézfogással megköszönte a barátságodat, és lezárta. Ennyi volt.

Ne várj választ.

Örülj, hogy kiírtad magadból, az segít elfelejteni.

jún. 1. 02:34
 6/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :(

3

Egyszer megkérdeztem, mit szól hozzá a párja, az volt rá a válasz, hogy "nem zavarja".

jún. 1. 04:03
 7/15 anonim ***** válasza:
62%
Én, ha valakit így offolnék férfi létemre, biztos nem olvasnám el a levelét, törölném, sőt még utána tiltanám is, csak hogy ne nehezítsem meg a helyzetét. Ne reménykedjen, értse meg, hogy vége, hagyjon békén.
jún. 1. 05:04
 8/15 anonim ***** válasza:
44%

Mi nem zavarta a párját? És te mire kérdeztél rá? Ezt kifejthetnéd.

Én azt gondolom, hogy te reménykedtél, hogy elhagyja majd esetleg érted a párját. Ő teljesen korrekten barátságot, beszélgetéseket, programokat akart, lezárta, amikor te többet akartál.

Te viszont sajnos nem tudsz frusztrációt viselni, mert elutasítottak. Pedig rengeteg ilyen helyzet van. Ennek a mélyére kellene inkább nézni. Mi is a baj igazából, mit érzel? Mik a terveid?

Teljesen mindegy elolvassa-s. Neked elsősorban magaddal van dolgod, magadat kellene megtanulni szeretni.

jún. 1. 06:24
 9/15 anonim ***** válasza:
Háát koma, ez a hajó elúszott, akár volt benne több, akár nem. Úgyhogy őt hagyd a francba, keress magadnak egy olyan nőt aki nem foglalt, van belőlük épp elég az országban. És ha már helyrebillent az önbizalmad és a lelki egyensúlyod, akkor majd akár 1-2 év múlva hívd fel telefonon, hogy azért mégse üljön ott az emlékeidben mint egy vakvágányon ottfelejtett vonat. A helyében én sem állnék veled szóba, amíg nem biztos hogy már nem akarsz tőle párkapcsolatot.
jún. 1. 09:44
 10/15 anonim ***** válasza:

Ő a részéről lezárta már (kézfogás, plusz konkrétan ki is mondta, hogy ennyi, vége a találkozásoknak).

Nem arról van szó, szerintem legalábbis, hogy semmibe vesz, hanem ő már tényleg nem szeretne többet mondani, a te érdekedben sem. Nehogy hiú ábrándot keltsen benned.

Elhiszem, megértem, hogy fáj, de bármilyen klisé is, így lesz a legjobb hosszabb távon. Mert, tegyük fel, nem mondta, hogy nincs több találkozó, ti pedig rendszeresen együtt töltötök időt, az érzelmek pedig csak nőttek volna benned. Akkor pedig még nehezebb lett volna békésen lezárni ezt. De valaki ígyis-úgyis sérült volna, vagy valamelyik kapcsolat.

Így "legalább" nem voltak annyira mélyek az érzelmek, mint idővel lettek volna.

jún. 1. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!