Mielőtt rendelsz egy internetes oldalról/webáruházból, utána szoktál nézni, hogy mit írnak róla mások a neten? Volt már, hogy ezért nem rendeltél valahonnan? És olyan, hogy a vélemények félrevezttek?
ÁSZF-et mindig nézek, hogy vannak-e normális cégre utaló adatok vagy sem.. ha nincsenek akkor már meg is dőlt és onnan nem rendelek.
Vásárlói véleményt csak akkor szoktam, ha ismeretlen vagy "kicsi". Tehát pl nem hallottam róla még.
Én egyszer jártam úgy, hogy rendeltem valamit egy webshopból, mert ott volt éppen olcsóbb, amit kerestem, viszont gyanúsan sokáig nem indult meg a rendelés elküldése, így utánanéztem a webshopnak, és találtam is róla jópár véleményt. Szerencsére zaklattam addig az ügyfélszolgálatot, amíg vissza nem küldték a pénzt. Szóval szerencsére megúsztam. - az meg már csak hab a tortán, hogy utána véletlenül mégis kiküldték nekem a terméket. :D
De megtanultam a leckét, utánanézek minden boltnak ahonnan rendelek.
Már csakis azután rendelek (számomra) új helyről, miután kellően utánajártam, és meg is győződtem arról, megbízható az adott áruház, több helyről is. Ha gyanúsan sok a negatív vélemény, főleg, ha az nem egy adott periódusból származik, másikat keresek helyette.
Már a konkrét névre nem is emlékszem, de mindegy is, mert (mint az kiderült) elég hamar bezárt és megszűnt az az áruház az ottani vásárlásom után. Történt ugyanis, hogy ár***resőn keresztül vettem telefont, pontosabban, egy általuk felajánlott helyen. Picivel jobb, mint átlagos értékelése volt, nem is ott volt a legolcsóbb, azt választottam. Aztán nálam is gyanúsan nem akarták kiküldeni a terméket, pedig mindenhol azt írták, tüntették fel, hogy "európai raktárban van". Hívogattuk is őket, email-ek is mentek, aztán nagy nehezen megjött a telefon, mire már majdnem lemondtam róla.
Aztán (utólag megint csak, de nem telt el egy év sem) kiderült, miután egy ismerős megkérdezte, honnan van a telefonom (ő is neten akart venni), hogy nemcsak, hogy teljesen felszívódott a cég, de több platformon is szidták őket. Voltak, akik nem működő, vagy épp nem legális szoftverű készüléket kaptak onnan, amiből lett is keveredés, vagy egyéb hibái voltak, de olyanok is akadtak, akik semmit sem kaptak, de a pénzüket meg vitték. Egyre jobban elborzadtam azon, amiket olvastam, addigra ráadásul pozitív komment nem is nagyon volt. Nekem hiába volt (ezek szerint) bődületesen nagy szerencsém (mert kiválóan működik még most is), de ott és akkor fogadtam meg, hogy nagyon megválogatom, honnan is veszek bármit is, telefont meg pláne.
Nem nézem meg, mert már jártam úgy hogy csak jó visszajelzései voltak egy helynek de átvertek.
Más terméket küldtek, mert amiket rendeltem nem voltak raktáron és amúgy is...szerintük amit küldtek az jobb! Örülhetnék neki. 3 termék helyett egyet kaptam, amire semmi szükségem nem volt. Írtam a békéltető testületnek és megoldódott.
Alapvetően utánanézek a dolgoknak, többek között a megbízhatóságnak is.
Ettől függetlenül sokszor futottam már olyanba, hogy nagyra értékelt bolttal probléma volt, míg rosszul értékelt boltnál minden flottul ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!