Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kezdő szintről nehéz eljutni...

Kezdő szintről nehéz eljutni angol középfokig?

Figyelt kérdés
Online hol érdemes magántanárt keresni?
2024. máj. 31. 11:03
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Embere vallogatja, nem mindenkinek ugyanaz a nyelvérzéke, es a tanárok sem egyforman tanitanak.
2024. máj. 31. 11:13
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Miért online? Miért nem nézel szét a saját területeden tanárilag, nyelvtanfolyamilag? Az interneten rengeteg anyag is van fent, plusz vannak telefonra nyelvi alkalmazások is, azzal is tudsz tanulni.
2024. máj. 31. 11:21
 3/10 anonim ***** válasza:
78%

2.mondjuk mert egy kisebb településen ez nem biztos, hogy megoldható, illetve a legtöbb jó tanár vagy tele van tanulókkal és nem tud vállalni vagy 10 ezer forintos órabérben csinálja. Online meg országosan megtalál minden tanárt és ha ő debreceni, aztán talál egy jó tanárt Székesfehérváron, ő is tud neki segíteni. Ezek az angol nyelvi alkalmazások pedig max a középfok elsajátítására jók az ilyen Duolingo, xeropan és társai.

Csoportos órákat nem ajánlok, mert ott nem célirányosan neked segítenek, hanem befizetsz X összeget és lehet annak a fele arra megy, hogy egy gyengébb csoporttársadnak magyaráz olyan dolgot, amit te már régen tudsz, neked az nem lesz hasznos.

Angol tanuláshoz a felsőfokúmmal annyit tudok tanácsolni, hogy tanuld meg az igeidőket és a különbségeket, hogy melyiket mikor kell használni, gyakorold ezeket jól be, illetve bővítsd a szókincsed, tanulj új kifejezéseket. Nulláról kezdeni ne idegen nyelvű könyvek olvasásával és filmek nézésével kezdj, mert valószínűleg 90%-a kínai lesz. Inkább az igeidők megkülönböztetése és a szókincs bővítés. Én is jártam annak idején tanfolyamra, de az nagyon kevés volt, felesleges pénzkidobás.

2024. máj. 31. 11:35
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekem lehetetlen, testvérem röhögve tanul nyelveket. Kinek mi.
2024. máj. 31. 11:47
 5/10 anonim ***** válasza:
25%

Mi az hogy nehéz? 1 vödörnyi higany, az nehéz. Tanulni nem nehéz, le kell ülni és megjegyezni azt ami le van írva.. ennek semmi súlya nincs.

Bár ha így állsz hozzá, akkor minden lesz, csak nyelvtudásod nem.

2024. máj. 31. 12:14
 6/10 A kérdező kommentje:
Kis településen élek. Nem tanultam még angolul.
2024. máj. 31. 12:58
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha azt se tudod hogy àllj neki akkor sajnos nehéz. Amúgy ha a szorgalom megvan a magolàshoz, szerintem nem nagy dolog.

Illetve oktatàsi módszer nem mindegy. Ezeknek a jàtékos módszereknek nem vagyok híve. Felnőttekkel emiatt gyorsabban lehet haladni, mert ott képesek türni a kellemetlen magolàst.

2024. máj. 31. 13:15
 8/10 anonim ***** válasza:
54%
Angol az egyik legkönnyebb nyelv. Középfokra viszonylag egyszerűen el lehet jutni. A kis településhez nincs valami város közel, ahol lehet nyelviskola?
2024. máj. 31. 14:40
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem tudok eljárni másik városba. Mindentől távol élek. Ezért keresnék online.
2024. máj. 31. 15:48
 10/10 anonim ***** válasza:

Vannak különféle online induló nyelvtanfolyamok nyelviskoláknál, esetleg érdemes lenne azokat megnézni, hátha van köztük szimpatikus. Van 1:1 tanárral is, ami ugyan rugalmasabb, de (lényegesen) drágább, mintha csoportban tanulnál.

A főkérdésre válaszolva:

nagyon sok mindentől függ, kinek mennyi időbe kerül ez. A teljesség igénye nélkül például: mennyire van jó nyelvérzéke, mennyire elszánt, mennyire gyakorol és tanul sokat és alaposan (!), konkrétan hogyan tanul, mennyire aktívan készül, milyen anyagokat használ hozzá, mennyire gyakorlatorientált.

Az pedig, hogy kinek mennyire nehéz, szintén nyelvérzéktől függ, ahogy attól is, hogy mennyire fogékony ilyesmire az agya, mennyire hajlandó az illető odatenni magát ennek érdekében.

2024. jún. 3. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!