Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Jobb volt az élet 2014-2015...

Jobb volt az élet 2014-2015 környékén?

Figyelt kérdés

2024. máj. 24. 05:38
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Ja elég sok lett a göndör hajú ratyi.
2024. máj. 24. 10:39
 22/27 anonim ***** válasza:
76%
Akkor még talán volt remény, hogy nem jutunk el ide, ahol most tart az országunk.
2024. máj. 24. 11:23
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
A bulikról nem tudok nyilatkozni, de akkor (talán), mintha megközelíthetőbbek, nyitottabbak és közvetlenebbek lettek volna az emberek. És mintha jobban is kommunikáltak volna, őszintébben.
2024. máj. 24. 14:07
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, egy olyan korszakról beszélünk, amikor a technológia már nagyot ugrott előre. Még nem adott akkora lehetőségeket, mint most. Most például ki se kell mozdulnod otthonról és be is vásároltál, dolgoztál, nyelvórán voltál, pszochológussal beszéltél, stb., 2014-ben azért nem volt ennyire elérhető minden. Viszont azért 2011-hez képest sokkal fejlettebb volt.

Ha 2004-hez hadonlítod, 2004-ben volt egy mobilod, amiről lőttél sms-ket, azt is sok telefonon larakterlimittel, 30? Ft-ért, mobilon egy hívás tartott pár percig, fontosabbak és hosszabbak vezetékesről kentek, volt egy messengered, skypeod és ha nem voltatok gazdagok, egy gépen verekedtetek.

Na ehhrz képest 2014 eleg nagy ugrás volt.

A termekek megfizetése elég sokat fejlődött, most már egy üveg vizet is kifizethetsz kártyával, elég vaskalapos eladonak kell lennie annak, aki 1-2 ezerre néz rád ertetlenül, hogy nincs kp-d, kb ezekben a vásárokban is mimdenhol lehet kártyával fizetni, 2014-ben folyton kellett a kp, mert csomó helyen nem lehetett kártyával fizetni még.

Az oktatasi rendszerről nem tudok írni, mert addigra rég nem voltam gimis.

2024. máj. 24. 14:24
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jobb volt. 2000-es években is volt már napiszar, amit néztünk is minden buli után, hogy ugye nem kerültünk fel rá, de még ha valaki oda felkerült, akkor is csak az a pár fiatal, meg idősebb, netet használó nerd látta, és aztán feledésbe merült. 2010-es években már bőven volt közösségi média, de ha fel is kerültél valami csoportba, szintén nem látták sokan, és gyorsan feledésbe is merült a dolog.

Na, most nem így van. Néhanapján elmászkálok koncertekre, bulizni, minden második ember rögzít valamit, nem tudhatod, hogy insta-sztoriba teszi ki, vagy tiktokra, és lehetetlen megjósolni, mi megy akkorát, hogy a világon minden második ember látja.

2014-ben szerintem egyszer nem dugtak kamerát, meg mikrofont a pofámba. Összesen két alkalom volt az egész évtizedben, mikor ez megtörtént, egyszer egy tüntetésen kérdezett tőlem valamit egy riporter ilyen utca embere jelleggel, meg egyszer egy fesztiválon. Csak tavaly ez a szám 5-6 alkalom. Bulikban, fesztiválon, de volt olyan, hogy hulla másnaposan mentem munkába, és egy forgalmas budapesti csomóponton egyszer csak az orrom előtt volt egy mikrofon, hogy "szia, te mit gondolsz az emelkedő rezsiárakról", mindezt reggel hétkor, és a világomról nem tudtam, nem, hogy véleményt mondjak bármiről, igazából nem is reagáltam, csak elsétáltam. Ilyen régen nem volt.

2024. máj. 24. 18:38
 26/27 Senior Séf ***** válasza:
100%
Nekem személy szerint jobb volt. Ha másért nem, egy tízessel fiatalabb voltam.
2024. máj. 25. 18:23
 27/27 anonim ***** válasza:
8-as: te magyar vagy? Hogy tudsz így fogalmazni?
2024. máj. 25. 19:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!