Miért inkább a szegényebbek dohányoznak, hiszen drága?
Egyrészt a szegény embernek általában rosszabb, stresszesebb az élete, márpedig ha valaki nyomorultul érzi magát, akkor valamiben kárpótlást próbál keresni. A túlevés, a szerhasználat tipikusan ilyen káros kárpótló mechanizmusok.
Másrészt a szegénység és a káros szokásoknak lehet közös gyökere a tudatosság hiánya. A dohányzás klasszikus impulzív élvezet: most jó, viszont később rossz lesz.
Lehet vitatkozni, melyik nézőpont igazabb, de mivel ezek a minták eltanulódnak, családilag halmozódnak, ezért öngerjesztő, "tyúk vagy a tojás" jellegű a kérdés.
Régebben Budán laktam ahol "középosztály" vett körül, egyetemisták, értelmiségiek főleg. Akin nem milliomosok, de relatív jól élnek.
Most Kőbányán élek, itt volt pénzem lakásra. Itt főleg a munkásosztály, boltosok, gyári melósok meg vén prolik élnek. Itt konkrétan mindenki dohányzik körülöttem.
Hétvégén látszik a legnagyobb különbség. Budán hétvégére kiürültek a parkolók, mindenki ment valamerre, kirándulni, rokonokhoz. Alig voltak otthon.
Pesti oldalon hétvégén nincs parkolóhely, mindenki ül otthon, nézik a TV-t, dohányoznak egész nap. Szomszédaim a gyereket nem viszik le olyankor 2 napig a játszótérre sem.
"Most Kőbányán élek, itt volt pénzem lakásra. Itt főleg a munkásosztály, boltosok, gyári melósok meg vén prolik élnek. Itt konkrétan mindenki dohányzik körülöttem"
Ezért érdekes a dolog. Mert ugye a cigi baromi drága és mégis ők dohányoznak. Fura.
Hát, én nem mondanám.
A tehetősek között is sok a bagós.
Attól, mert valakinek van pénze még lehet igénytelen.
15, Az arányok mások. Már a középosztályban is lényegesen kevesebb.
Ahol én dolgozom alig dohányoznak. Budapesti középosztály.
Kisebb kutatás, amiben igazolják, hogy az alacsonyabb iskolázottsággal rendelkezők nagyobb százalékban dohányoznak, mint a magasabb végzettséggel rendelkezők. Valamint, azt is kimutatták, hogy a nagyobb bevétellel bírók kisebb százaléka dohányzik, mint a kisebb bevételű társaik.
Szerintem a szegények azért nyúlnak inkább a cigihez, dohányhoz, mert ezek az elterjedtebbek, ezt szerzik be a legkönnyebben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!