A magyarok többsége egyszerűen borzasztóan éretlen, lusta: a kifogáskeresés, sértődés, a szövegelés nagyon megy, ugyanakkor a sok elméleti szakértő semmiben nem tud kiemelkedni. A t_köm tele van már a sok mindenhez értő, magát különlegesnek tartó löttyedt, átlagos munkát végző meg nem értett zseniből.
Bármibe fogtam bele (nyelvtanulás, edzés), a többség inkább elbizonytalanított, biztatást alig kaptam. Nyilván olyan emberek bizonytalanítottak el, akik elvannak a langyos vízben.
Az is megdöbbentő, hogy a magyarok zöme mennyire nem szeret tájékozódni meg gondolkodni. A random külföldinek sokkal jobb a logikája, sokkal könnyebb vele megértetni bármit angolul, mint egy átlag magyarral magyarul.
"Olyan szépen el tudnánk élni, ha lenne szeretet köztünk." (#9)
Ez egy nagyon szép és méltányolandó gondolat. Mélyen egyet is értek vele. Nagyon szeretem ezt a gondolatot. Csak sajnos a magyar politika az önös hatalmi érdekeit mindenek előtt (és mindenek felett) szem előtt tartva 176 éve (vagy még régebb óta) azon dolgozik, hogy éket verjen az emberek közé, nem pedig azon, hogy egyesítse őket. Az önös érdekek mindenek előtt... De az alapgondolat tényleg jó. Csak hát elképzelés vs. realitás.
Elég vegyes, így nem tudnék egy, az egész nemzetre passzoló véleményt alkotni róluk.
Vannak végtelenül kedves, jóindulatú emberek, akikkel öröm és szinte felüdülés beszélgetni, együtt dolgozni, mert nemcsak olyan remek a kisugárzásuk, hanem szuperül kommunikálnak, tudnak csapatban, együtt dolgozni is. Ahogy olyanok is vannak, akik abban élik ki magukat, a megkeseredettségük miatt, hogy másokat bántanak, nekik szólogatnak be különösebb ok nélkül (rosszkor voltak rossz helyen, inkább ez lenne az ok). Sokan vannak, akik különféle káros szenvedélyekbe menekülnek, mert nem maradt más örömforrásuk és annyira elveszettnek, tanácstalannak érzik magukat, a helyzetüket pedig kilátástalannak, hogy csak ez maradt.
Szerintem ebből az országból remek hely lehetett volna, remek közhangulattal, rendes, becsületes emberekkel, ha a kormányon lévő emberek (visszamenőlegesen is értve) nem a saját zsebük tömésével lettek volna elfoglalva. Mert amúgy egy rakat emberen azt látom, hogy a képességeik még meg is lennének, hogy előrébb jussanak az életben, de egyszerűen annyira belefáradtak abba, hogy kihajtanak belőlük mindent az éhbérért, hogy már nem maradt bennük semmi. Vagy, inkább a kifogásokat keresik, mintsem tennének érte, mert ez az egyszerűbb megoldás, de ez is köthető valamelyest az előző mondathoz.
Én igazából a jelenlegi generációt sajnálom, úgy igazán, mert borzasztó állapotok közt kell felnőniük (romokban az eü., oktatás), és nagyon nem lesz egyszerű dolguk.
24-es
,,Én igazából a jelenlegi generációt sajnálom, úgy igazán, mert borzasztó állapotok közt kell felnőniük (romokban az eü., oktatás), és nagyon nem lesz egyszerű dolguk."
Érzem én is ,hogy a jelenlegi országos állapot tarthatattlan.Mind oktatásilag ,mind emberileg.
Egyszerűen felháborító az ,hogy az emberek ,hogyan állnak hozzá a másikhoz.És ezen az oktatás,oktatók még rá is rak egy lapáttal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!