A roma emberek, miért szeretnek mindig kihangosítva telefonálni úgy, mintha a magánéletükre a többi lakó / utazó / egy légtérben tartózkodó ember is kíváncsi lenne?
Vagy orvosi oka lehet, például félnek hogy az eszköz okozhat károkat, bár én ebben n3m hiszek, 20 eve használom a mobilt es még nem voltam rákos.
Vagy a kényelem. Én nem használom k8hangosítva, fülhallgatoval inkább. Nem szeretem, ha az egyik fülembe hallom csak, ilyenkor nem hallom jól, főleg, ha tömegközlekedési eszközön vagyok, ahol zörög a jármű, dumálnak a hátam mögött, köhécsel valaki, ordít a gyerek, stb.
Kinek mit intézett a kormánya.
Közlekedési eszközön vagy közösségi terekben ez már eleve a szabályok megsértése. Miért nem szól rá a személyzet? Na ezen a vonalon tessék elkezdeni gondolkodni. Meg miért lehet úgy gyereket vállalniuk, hogy nem nevelik.
Megmagyarázhatatlan.
Én Nógrád megyében éltem nagyon sokáig. Itt nagyon sok cigány van. (Talán több, mint Miskolcon - lakosság arányosan)
Volt alkalmam sajnos olyan utcába betévedni például Ipolyszögön ahol putri putri hátán volt.
Egyszer Szátok-ra tévedtem be (komolyan ez a neve) ott még a postás is cigány volt! (Hogy nem lopta mindig el a "zsákmányt"?)
De egyszerűen érthetetlen.
Valószínűleg a genetikának is van köze de mint ahogyan olyan sokan mondták már, ezt a példát látják. Hosszú generációra visszamenőleg.
Én sokáig azt nem értettem, hogy adott egy cigány gyerek és "józan paraszti ésszel" rá lehetne jönni, hogy az amit látok az nem elfogadható.
No itt van gond, mert ilyen nincs. Ha valakinek lenne egy kis esze, akkor valóban magától is rájönne.
Tehát itt jön képbe az, hogy a genetikának is van köze. Valószínűleg eleve alacsony IQ-val születnek.
Azért cigányból is van 1-2 normális. Ahol dolgoztam Nógrád megyében, hát ott is sok cigány volt de volt 1-2 aki normális volt.
Igaz, annak is 4 gyereke volt már de ott "megálltak" amúgy rendes ember és szereti a gyerekeit és dolgozik rendesen, nem lop.
Van azért ilyen, de nagyon ritka.
Olyan is volt a cégnél, a cigány meg a fia azért maradtak bent "túlórázni" hogy azt nézzék, mit tudtak ellopni.
Pedig azok nem is cigányok voltak! Bőrszínre!
Alapvetően a gond a cigány viselkedéssel van gond. Márpedig ha egy nem cigány cigány családban/közegnen nő fel, akkor az is cigány módjára fog viselkedni. Butulni sokkal könnyebb, mint okosodni! Ezek az ún. "szőke cigányok". Eme kettő az.
Egyik ok a pénzen kívül az volt hogy elköltöztem Nógrádból GyMS megyébe az pont az, hogy itt nagyon kevés cigány van. (A másik ok az az, hogy majd' 2X annyit lehet keresni GyMS megyében mint Nógrádban)
Én biztos nem tudnék ott lakni ahol ennyi a cigány
Nem is értem a Nógrád és Borsod megyei magyarokat hogy ezt hogy bírják elviselni
Pedig én is heves megyéből származom de szerencsére én csak elvetve láttam cigányokat, az osztályban is csak kettő volt, általánosban és gimiben is…
Szerintem normális magyarok számára egyszerűen elviselhetetlen a cigány közeg
A veszélyről nem is beszélve
Heves megye Nógrád rokona (már nem cigányság szempontjából, hanem kultúra szempontjából. Hiszen jómagam palóc vagyok de Heves megyében is sok a palóc)
Voltam többször Heves megyében főleg Egerben, valóban kevesebb arra a cigány.
Sőt, ha egész észak-kelet magyarországon meg kellene neveznem egy várost ami teljesen lakható és még munka is akad, az Eger.
Hogyan hogyan lehet kibírni? Sehogy.
Minden épeszű ember elmenekül onnan. (Mint én)
Ha teheti.
Itt a gond.
Nem mindenki tud olyan rugalmas lenni, mint én.
Akad, akiknek itt él a családja, szülei, rokonai. (A rokonság nagy része még mindig nógrádi)
De a nagymamának már mindegy ő úgy is egy olyan faluban lakik ahol kevés a cigány meg hát már nyugdíjas.
A belső migrációhoz is pénz kell! Nekem csak a költözés került 400 ezerbe 2 éve!
És akkor ott van, hogy ki kell fizetni a 2 havi kauciót meg bérleti díjat...
Ezt egy Nógrád megyei fizetésből nem könnyű összespórolni! Az utolsó fizetésem volt Nógrádban 2 éve 200 ezer ft túlóra nélkül, GyMS megyében 370 ezer túlóra nélkül!
200 ezer forintból hogyan spórolsz össze? Sehogy. Én 4 szombaton bent voltam, úgy kerestem annyit, ami elég volt a megélhetésre! Abból sem tudtam félre tenni...
Én a Providenttől vettem fel hitelt + rokonok segítettek még anyagilag, úgy tudtam lepatanni Nógrádból.
Azóta már a rokonoknak is visszaadtam meg a Providentet is már rég kofizettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!