Hogy szoktátok kezelni ezeket a "terelő" embereket?
Nem zavarnak. Ha szórólapot oszt, akkor elveszem, bármi is legyen az.
Ha ilyen nyomulós parfümárus vagy ilyesmi, akkor egy határozott “kösz nem!” mindig elég, soha nem futottam még bele olyanokba, akik tovább nyomultak volna, miután elutasítom.
Ahogy te is írtad, ez a munkájuk. Te pedig szabad ember vagy (egyelőre), aki eldönti, h érdekli e a dolog, vagy sem.
Egy jó ideig azt mondtam, hogy "köszönöm, nem érdekel" vagy hasonló, majd arra jutottam, hogy tulajdonképpen ők tipossák meg először a normákat, azzal, hogy az arcomba másznak és kihasználják, hogy jóindulatból figyelmet szentelek nekik, mert naívan azt hiszem, hogy pl útbaigazítást kérnének, de csak bele akarnak húzni egy olyan dologba, ami nekem nem biztos, hogy jó lenne. Szóval amint észlelem, hogy ez a szitu, felveszem a fapofát és elsétálok, bármiféle szó vagy kéztördelés nélkül.
Tulajdonképpen játékelmélet, pozitívan állok mindenkihez, majd a válasznak megfelelően válaszolok én is, ha normát sért, én is normát sértek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!