Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik fajta kutyát ajánlanáto...

Melyik fajta kutyát ajánlanátok? Bővebb leírás lejjebb

Figyelt kérdés
Olyan fajta kutyát keresek tanyára amely állatok között lenne főképp tehenek mellett dolgozna. Olyanba gondolkoztam amely ha bemegyek a tehenek közé és valamelyik rámfordulna akkor megvédene de ha kell és szólok neki akkor arrébb hajtsa őket. Melyik fajtákat ajánlanátok ilyenre?

2023. jún. 3. 16:33
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
8%
Németjuhász
2023. jún. 3. 16:59
 2/21 anonim ***** válasza:
44%

Komondor, kuvasz, bár a saját teheneidtől nem hiszem, hogy védeni kéne téged, terelni meg sokkal jobb egy puli, pumi, mudi, aminek jók az ösztönei és nem ijed meg a tehéntől sem. (Rokonomnak csirke mellé kellett puli, azért válogatni kellett, hogy tényleg olyan jó terelőösztöne legyen az adott egyednek, hogy a csirkét se bántsa, hanem békésen terelje szükség esetén.)

#1-nek ne higgyél, magyar embernek magyar kutyát, a német juhász csak egy kevésbé szép küllemű kuvasz-mudi keverék.

2023. jún. 3. 17:04
 3/21 anonim ***** válasza:
74%
Miért bántana egy tehén?
2023. jún. 3. 20:37
 4/21 A kérdező kommentje:
Mert védi a borjút, másoknak is elszoktam menni segíteni és akkor vinném magammal
2023. jún. 3. 22:26
 5/21 anonim ***** válasza:
86%
Tudod hogy kell terelésre képezni egy kutyát? Az ösztön magában nagyon jó, de képzés nélkül semmit sem ér. Értesz hozzá? Vagy hajlandó vagy sok pénzt és időt kiadni, hogy évek alatt ezt megtanuld?
2023. jún. 3. 22:29
 6/21 anonim ***** válasza:
9%
Nem értem. A németjuhász miért ne lenne jó? Csak mozgasd le
2023. jún. 3. 22:35
 7/21 anonim ***** válasza:
82%

#4 Másokhoz is elvinni megint más tészta, más tehene nincs hozzászokva, hogy a kutyád sertepertél körülötte. Nem vicc, terelőversenyen is törte már össze pásztorbotomat a kos, oké, ez egy kiragadott eset, de megeshet.

#6 Mozgasd le: jó tipp annak, aki azt sem tudja, mi az a lemozgatás. Az meg a te bajod, hogy nem érted, nem azt mondtam, hogy a német juhász nem jó, hanem azt, hogy minek kéne német juhász, amikor vannak elhanyagolt magyar fajtáink, amik alkalmasabbak a feladatra.

2023. jún. 3. 23:59
 8/21 anonim ***** válasza:
7%
#5 Neked sem volt még terelőkutyád, ha azt hiszed, atomfizika ránevelni a megfelelő ösztönű egyedet. :D Csak azt nem értem, hogy ha nem értesz hozzá, minek szólsz bele?
2023. jún. 4. 00:00
 9/21 anonim ***** válasza:
36%
Utolsó, kitalálom, valami pulival, pumival vagy hasonlóval "terelgetsz". Sejtem, hogy nem borderrel dolgozol, igaz?
2023. jún. 4. 08:08
 10/21 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy a németJUHÁSZ az juhász kutya...

Szóval miért is nem jó?

2023. jún. 4. 09:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!