Én meg azt látom, hogy az "átlag ember" mérhetetlenül pazarol, aztán síránkozik, hogy nincs "elég" pénze, amiért persze mindenki más a hibás.
A használt ruha vagy műszaki cikk istenkáromlás. Akinek nincs kocsija, az nem is ember. Kétszáz centis tévé, félmilliós telefon, mindenfajta okos kütyü alapszükségletek. Mindenből a legújabb, a legjobb, a legdrágább, nehogy már a szomszédé jobb legyen. Évente tízezrek tanszerre a gyereknek, mer' a tavalyi már nem jó. Ja, meg a hitel. Fizess másfélszeres árat, mer' azonnal kell.
A kertet (már ha van) meg megeszi a gaz, ahelyett, hogy lenne pár gyümölcsfa, alattuk pár tyúkkal, de sipákolunk, hogy 1000 Ft az alma meg 100 Ft az S-es tojás a Lidiben.
Én a Cream üzletláncból öltözködöm, bár van egy-két új cuccom is, kabátok, felsők főleg. Számomra az előnyei:
1) Egyedi darabok: kb.esélytelen, hogy szembejöjjön az utcán még egy, mert több évvel ezelőtti kollekciók, vagy Magyarországon nem forgalmazott márkák, külföldi üzletláncok termékei.
2) Kiváló minőség: az ugye köztudott, hogy a világszerte forgalmazó cégek silányabb minőségben gyártanak a keleti piacokra, mint a “gazdag nyugatnak”. Ez már sokszor volt téma, de nem változik. Vettem pár éve több tízezerért valami kasmírkeverék nadrágot a HM-ben, két mosás után úgy nézett ki, mintha egy birkáról téptem volna le. Garanciális probléma.
3) Szinte új: Nyugaton sokszor egy hordás után dobják ki a cuccaikat, a Cream-ben nagyon gyakori a szinte új cucc, de van hogy még az eredeti árcédula is rajta fityeg. Van egy olyan hímzett kord kabátom, amit szerintem azért dobtak ki, mert a bevarrt címkéje szerint nem mosható.
4) Igazán exkluzív termékek is elérhetők: ki lehet fogni luxus kategóriát, ami az az árkategória, amin én biztos nem veszek meg valamit. Pl.van egy szuper gyapjúkabátom 1500 Ft-ért, sose hallottam a márkanevét, rákerestem, kiderült, hogy negyedmillától kezdődnek a hasonló kabátjaik… Van egy tiszta hernyóselyem maxiruhám, HM egyébként, de a luxus kategóriás - nyilván.
5) Környezetvédelem, ha nem újat veszünk, hanem újrahasznosítunk.
6) Gyerekruhánál kifejezetten ajánlják is, mert azokat már általában mosták annyiszor, hogy ne tartalmazzanak gyártásból eredő vegyszermaradványt.
Viszont pont ezek miatt én nem merek ilyen vintedről, uzuzdról rendelni vagy ruhacserékre járni (ilyen is van)vagy adományboltban venni ruhát, mert ott az itthon kapható ócsó, silányabb minőség jut.
Abszolút nem! Minden téren jó dolog ez, sokkal különlegesebb darabokat lehet használtruhák között találni, ami nem fog veled szembe jönni egyhamar az utcán, régebben sokkal jobb minőséget is gyártottak és mindezek mellett még környezetvédő hatása is van, hiszen a második legkárosabb iparág a ruhaipar.
Ha ajánlani kellene oldalt hozzá, ahol igazi kincseket találhatsz, akkor Vatera! Olyan vintage levis cuccaim vannak onnan, hogy azóta se győzöm megválaszolni honnan van. 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!