A mai fiatalok már nem szeretnek biciklivel közlekedni ?
"lássuk be, a vonatozással együtt elég idejemúlt dolog"
Szerintem te ragadtál le néhány évtizeddel ezelőtt, legalábbis én egyik állításoddal sem értek egyet.
Érdemes abba belegondolni, hogy miért ekkora vita tárgya BP-en a sok bringasáv. Gondolom, nem azért csinálták, mert a jövőben semmi szerepe a biciklinek. Megyszékhelyen lakom, és szerintem négyszer annyi biciklist látok, mint 10 éve. Gyerekkoromban szinte csak azok bicikliztek, akiknek nem tellett autóra, vagy nem volt jogsijuk (gyerekek és öregek főként). Most meg a jól fizetett szoftverfejlesztő kollégáim többsége biciklizik - én magam 10km-ről biciklivel járok.
A vasúttal kapcsolatban is érdemes megfontolni, hogy ha idejét múlt dolog, akkor miért épít Kína annyi vasutat, és miért indulnak sorra a vasútfejlesztési tenderek Nyugaton is. Konkrétan ma ültem végig egy munkahelyi előadást, ahol a külföldi top menedzser mondta, hogy ha teheti vonatozik, mert így az utazás nem elvesztegetett idő, és nagyon produktívan tud dolgozni közben.
Falun, otthon mindig biciklizem, vagy gyaloglog, mert ott nem érzem veszélyesnek.
Az egyetem városában (Debrecen) meg tömegközlekedek és elektromosrollerezek, esetleg gördeszkázom, vagy sétálok. Egyszerűen egy roller sokkal praktikusabb a tömegközlekedés kiegészítésének, mint egy bicikli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!