Ezt a "mindent is"-ezést nem kellene már abbahagyni?
Figyelt kérdés
Nem vicces, unalmas, semmi értelme és idegesítő. Remélem kikopik majd valamikor az emberek beszédéből.2024. ápr. 26. 04:16
2/18 anonim válasza:
Mindent is abba kellene már hagyni
3/18 anonim válasza:
Engem is rohadtul idegesít ha hallom.
4/18 anonim válasza:
Engem is idegesít, kérdést is írtam ki erről korábban. Persze rendben lévőnek találták.
5/18 anonim válasza:
Nagyon ritkan, ha érzékeltetni akarom a túlzást, én is használom. Igaz, nem egy bevett kifejezés, de nem is erzem valami főben járó bűnnek. Engem más új kifejezések jobban zavarnak. (Pl. Az olyan rövidítések, mint koviubi. Attól a falnak megyek)
6/18 anonim válasza:
Pedig elég erős jelzője a semmi-nek. Én is használom. Engem sokkal jobban idegesít a "párom, babó, pocaklako, 14 honaposak vagyunk, bilibe kakálunk" és társai... 😂😂😂
7/18 anonim válasza:
Mindent is abba kellene már hagyni...
8/18 anonim válasza:
#6 Engem is idegesítenek, amiket felsoroltál.
9/18 A kérdező kommentje:
#6 Igen, ezek is rémesek. De jelenleg a 'mindent is' megy nagyot és ezt nem csak a babagőzös anyukák használják, hanem nemtől, kortól függetlenül sajnos mindenki. Sokan meg falnak megyünk tőle. Logikailag abszolút helytelen, továbbá a magyar nyelv megerőszakolásának érzem.
2024. ápr. 26. 07:54
10/18 anonim válasza:
Szerintem pedig az, hogy az utóbbi években ilyen széles körben elterjedt, pontosan azt jelenti, hogy van helye a nyelvünkben.
Logikailag ne nézd a nyelvet, mert a nyelv nagyon sok esetben illogikus (sőt...). Az a kifejezés, hogy "semmit sem", nem zavar, ugye? Pedig az a "mindent is" negáltja, és mégis teljesen elfogadott, mindenki használja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!