Hangos, igénytelen kollégiumi szobatárs probléma. Mit lehetne tenni?
Sajnos nem örömömben írom ki ezt a kérdést 3:50-kor.
Van egy szobatársam, ő 23 éves, én 20, szobatársam felsőbb éves hallgató.
Szobatársam a legalapvetőbb emberi viselkedési normákat képtelen betartani. Retkes, csámcsog, a fürdőbe bezárkozik 2 órára, emiatt késtem már el egyetemről, mert nem tudtam reggel fürdeni.
Hajnalig fenn van, popcorn zabál mindig, annak meg azért hangja van.
Van egy haverja itt a kollégiumban, aki úgy jár be a szobánkba, mintha ő is kifizetette volt a szobadíjat, hiszen belefekszik a szobátátsam ágyába, hangosan hallgatják a tiktokot, nem lehet meglenni tőlük.
Szobatársam alkoholt is fogyaszt rendszeresen, részegen a bejárati ajtótól az ágyamig fel alá járkál mint egy kisegér, éjjel, nappal, és nem, nem 1-2 percig, hanem órákig. Nagyon idegesítő.
Többször külsős embereket is felhív, volt mikor egyszerre 5-en voltak fenn, arra jövök vissza, az egyik az ágyamba fekszik, másik a székemben ül.
Szobatársamnak jelezni lehetetlen, hiszen kb nem is beszélünk, rüheljük egymást.
Mindezek mellett láttam, port felszívni a felhívott emberekkel, és sajnos mindennapos már ez, hogy többen vagyunk a szobában, este 10-11kor is és nekem másnap 8-14ig tart a nap, és nem, nem tudok aludni, tanulni, tanulószobát állandóan befoglalják, hetente nekünk beszámolót kell írni egy tárgyból már 2. hete kuka az eredmény, 3.-ra meg ha 0, pótozni kell az egészből.
Portások nem foglalkoznak ilyesmikkel, kollégiumi irodában megmondták, nincs szabad hely a kollégiumban.
Tanulni jövök fel, Miskolcon tanulok, orosházai vagyok, 2 hetente járok haza, hiszen páros héten hétfőim és péntekjei. üresek, de ez kibírhatatlan.
Kérj a porból, utána nem fog zavarni semmi sem.
vagy
Keress valakit aki hasonlo szituban van, és akkor költözz vele egy szobába, és az ő "rossz társa" költözzön a helyedre. Pl a haverja, aki ott log, annak milyen a szobatársa?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!