Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » "Senki sem változik, csak...

"Senki sem változik, csak lassan kimutatják, kik is valójában." Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Egyelőre nem írom le, hogy honnan származik az idézet, hogy ne befolyásoljon. Köszönöm a válaszokat!

2024. ápr. 17. 20:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem tényleg ritka az, hogy valakinek a személyisége néhány év alatt jelentősen megváltozzon. Tehát ha a szeretőd akarja visszakönyörögni magát, akkor jól teszed, ha nem számítasz tartós változásra.

Azonban ha valaki akar, tud változni, ha beleteszi a szükséges munkát (és utánanéz stb.) Csak ilyen ritkán van. Ebből a szempontból rossz az idézet, mert azt sugallja, hogy úgysem tudsz megváltozni, hasztalan erőlködni. Nem az.

2024. ápr. 17. 21:10
 12/23 anonim ***** válasza:
Igaz: aki kavarja a k*it egy helyen, az máshol is...
2024. ápr. 17. 21:50
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez így hülyeség. Saját magamon tapasztaltam, hogy alig 8 év alatt bizonyos dolgokról például teljesen más lett a véleményem, bizonyos dolgok korábban nem voltak szimpatikusak, később viszont nagyon is azok lettek. Vagy például kb 30 éves koromig iszonyúan rendetlen voltam, utána viszont egyre rendszeretőbb lettem, bármilyen külső nyomás nélkül.
2024. ápr. 17. 22:15
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek változnak. Hatások, kudarcok, csalódások érik, egy rakat dolog történik vele, tapasztalatokat, élményeket gyűjt, fejlődik, tudást szerez. Ezek mind formálják.
2024. ápr. 17. 23:30
 15/23 anonim ***** válasza:
68%
Alap személyiség nem változik szerintem. Max a traumákat feldolgozza, vagy újakat szerez be, de az alap beállítottság, pl van aki érzelmes, van aki rideg számító, van akinek ez fontos van akinek az, nem fog változni, ahogy az alap képességek sem.
2024. ápr. 17. 23:32
 16/23 1112 ***** válasza:
nem értek 1et az idézettel
2024. ápr. 17. 23:42
 17/23 anonim ***** válasza:
Az alaptemészet nem változik meg, csak hozzátevődnek dolgok az élményekkel, tapasztalatokkal párhuzamosan.
2024. ápr. 18. 07:31
 18/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi normális válaszokat!

Mit gondoltok abban az esetben, ha valaki (leegyszerűsítve) jóból rossz lesz? Mindig is ott volt benne a gonosz, csak nem mutatta ki, vagy egy ember valamilyen értelemben elromolhat?

A kérdés filozófiai, nem írtam, hogy egyetértek-e az idézettel, gondolkodjunk rajta együtt, érdekel a véleményetek.

2024. ápr. 18. 07:48
 19/23 anonim ***** válasza:
53%
Soha nincsen 1 igazság. Van, aki ilyen, van, aki olyan. A nárcisztikus és a pszichopata tipikusan a behízelgő, másokat átverő fajta. Más meg a körülmények hatására megváltozik, mert megkeseredik.
2024. ápr. 18. 07:55
 20/23 anonim ***** válasza:
75%

Szokták mondani hogy csak a legbölcsebb és a legostobább emberek nem változnak soha. Utóbbiból azért akad bőven kis hazánkban, sokan az ilyen emberekre asszociálhatnak és húzzák rá másokra is hogy biztos nem tudnak változni. Pedig de, az átlag és kicsit is értelmes ember azért változik és alkalmazkodik a körülményekhez. Még ha sokszor lassan, nehezebben észrevehetően is. Aki ostoba, az pedig nem változtat hanem folyamatosan a körülményeket szídja, amíg le nem darálja az élet vagy a megváltozott helyzet.

Egyébként minél idősebb egy ember általában annál kevésbé rugalmas, annál nehezebben változik. De ennek ellenére én azt mondom hogy a kicsit is értelmes idős emberek is változnak akár, főleg ha az élet úgy kívánja.

2024. ápr. 18. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!