Azoktól kérdezem, akik szakmát tanultak( szakmunkás képzőbe jártak), vagy csak mondták neki, hogy menjen szakmunkásba.Nektek/Önöknek mondták, hogy gyenge képességű? Hogy fogadtátok/ fogadták? Amikor kifejezetten, valamiből kiváló képességű.
Figyelt kérdés
Rengetegszer ráfogják,a Nevelési Tanácsadóban, arra a gyerekre, akinek valami nem megy annyira, hogy alacsony az integilenciája. Később, pedig ,,meglepődnek", hogy kitűnő eredménnyel éretségizett.Ez miért van?ápr. 17. 10:42
1/6 anonim válasza:
Nyilván nekem is simán ment volna az érettségi de örülök hogy szakmát tanultam így van melóm.
Egy érettségivel lehet nem lenne.
2/6 A kérdező kommentje:
Értem!Milyen szakmát tanultál?
ápr. 17. 14:23
3/6 anonim válasza:
#1 Szakma után érettségi? Gondolom az már eszedbe sem jutott, pedig neked simán menne...🤣
4/6 MDaniel98 válasza:
3# Mondjuk amilyen emberek képesek lerakni az érettségit nem lepne meg. De ez is csak a 25%-os határ miatt van.
5/6 anonim válasza:
Nekem a matek nem ment sosem, mert diszkalkuliás vagyok, ( pluszba sánta is ) a nevtan adott felmentést matek érettségi alól. Én ugyan nem jártam sosem szakmunkásba, de éveken keresztül azt hallgattam a tanáraimtól, hogy kisegítőbe kellett volna engem rakatni, mindezt már az általános iskolától kezdve. Mondanom sem kell, ez és a sorozatos suliváltások annyira belém verték az ideget, hogy nyolcadik osztályra 7 darab kettessel és 2,9-es összesített átlaggal zártam a tanulmányaimat. Felvettek egy gyengébb művészeti suliba ugyan, de onnan később munka miatt kimaradoztam. Végül estin letettem az érettségit, matek helyett földrajzot választva. Minden tárgyam 4-es 5-ös lett. Most nyelvszakos egyetemre járok.
6/6 anonim válasza:
Egyébként ez azért van, mert az emberek többsége egyszerűen rosszindulatú, keserű, hajlamosak alábecsülni a másikat ahelyett, hogy segítenék. A szakmunkásnak pedig nincs az emberek szemében becsülete, hiába fontos a munkájuk. Hozzá jön még az, hogy szakmunkásba sok esetben tényleg gyengébb képességű diákok mennek, akiket máshova nem vettek fel, így rengetegszer van az, hogy annak is elege lesz a közeg miatt, aki valóban a szakmunka miatti érdeklődéséért van ott és szeretné azt tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!